Veranderen vergt moed: van meer naar beter

15 juni 2021

Eurocommissaris Sicco Mansholt van landbouw was de man van ‘Nooit meer honger’. Onder zijn bewind schakelde de landbouw na de Tweede Wereldoorlog over naar een moderne en efficiënte sector die op grote schaal voedsel produceerde. Toen hij jaren later de gevolgen van zijn beleid zag, gooide hij het roer drastisch om. Sicco werd fanatiek pleitbezorger van de kringloopeconomie.

Theatervoorstelling
Zijn verhaal is de kern van de theatervoorstelling 'Mansholt', gespeeld door de toneelgroep Jan Vos. Van 16 juli t/m 12 september wordt het stuk uitgevoerd op zes boerenerven in zes verschillende provincies, waaronder Brabant. Deze voorstelling werd al in 2014 en 2015 gespeeld en door het Nederlands Theater Festival bestempeld als een van de beste voorstellingen van 2015. Voor meer informatie & kaartverkoop: www.toneelgroepjanvos.nl

Bekijk hieronder de trailer

 

Talkshow de Toekomst
Eén keer per week wordt er voorafgaand aan de voorstelling een talkshow gehouden over de kringloopeconomie. Onder leiding van oud-journalist Margriet Brandsma gaan boeren, bestuurders en wetenschappers met elkaar in gesprek over het verzetten van de bakens op weg naar een duurzame maatschappij..Met medewerking van onder andere demissionair minister van LNV Carola Schouten,  Tweede Kamerlid Caroline van der Plas van de BoerBurgerBeweging; architect en stedenbouwkundige Floris Alkemade en directeur Centraal Bureau Levensmiddelenhandel Marc Jansen.

Van meer naar beter
Om het voedselsysteem te veranderen, is moed en doorzettingsvermogen nodig. Dat kenmerkt ook de voedselveranderaars in AgriFood Capital. Ondernemers, bedrijven en kennisinstellingen werken er samen aan een duurzaam en toekomstbestendig voedselsysteem. Door daarbij de agrifood keten slim te verbinden met data en nieuwe technologieën van de slimme maakindustrie, schakelen we om 'van meer naar beter'.  Ofwel: naar voedsel produceren op een manier die in balans is met mens, dier en omgeving.