Verspillingstaart nu ook door de brievenbus

11 februari 2021

Duurzame bakkerij Trash’ure Taarten had grote ambities voor 2020. En toen kwam Corona. Met steun van OndernemersLift+ pasten de oprichters Jeanne van Ittersum, Anton van Kooij en Bram Swartjes succesvol het businessmodel van hun bedrijf aan. Ze zien de toekomst weer met vertrouwen tegemoet.

Trash’ure Taarten maakt patisserie van geredde fruit en groente. Van producten die anders zouden worden verspild, maar nog wel perfect te gebruiken zijn voor het bakken van taarten. Dat doen de ondernemers samen met statushouders, die door hun migratieachtergrond moeite hebben met het vinden van een baan in Nederland. Het innovatieve concept van Trash'ure werd in november vorig jaar nog beloomd met de publieksprijs van de Ignite Award.  

Bekijk hier de pitch voor de Ingnite Award 2020 (de tekst loopt door onder de video).
 


Brievenbus lekkernijen
De startende ondernemers wilden zich vooral richten op de verkoop van gebak bij grotere evenementen en organisaties. “Maar in maart brak de Coronacrisis uit en ging het hele land in lockdown. Daardoor moesten we op zoek naar nieuwe manieren om ons bedrijf voort te zetten”, vertelt Jeanne van Ittersum.

Samen met haar compagnons besloten ze het over een andere boeg te gooien en zich, naast hun bestaande werkzaamheden, ook te gaan richten op brievenbus lekkernijen voor particulieren en bedrijven. OndernemersLift+ begeleidde hen bij deze stap. Lees hier het interview met Jeanne van Ittersum door OndernemersLift+.

OndernemersLift+ is het ondernemerschapsprogramma van AgriFood Capital