Verspillingsvrije week feestelijk afgetrapt

07 september 2021

Op Duurzame Dinsdag, 7 september, is de nationale Verspillingsvrije Week feestelijk van start gegaan. Tot en met 13 september worden door het hele land activiteiten georganiseerd om verspillingsvrij te kopen, koken en te bewaren. Minister Schouten (LNV) riep heel Nederland op om mee te doen.

Verspillingsvrije helden
Ter ere van deze Week opende Kees van Rooij, burgemeester van de gemeente Meierijstad bij Cultuur Haven Veghel de foto-expositie over ‘Verspillingsvrije Helden’. Van ondernemer tot gewone consument: iedereen kan een verspillingsvrije held zijn. Dat is de boodschap van de fototentoonstelling.

Toine Timmermans, directeur van de stichting Samen Tegen Voedselverspilling en drijvende kracht achter de Verspillingsvrije Week: “De personen op de foto’s zijn slechts een kleine greep uit de enorme verspillingsvrije beweging. Steeds meer ondernemers én consumenten zetten zich met innovaties en inspiratie in tegen voedselverspilling. Dat merken we ook aan het jaarlijks toenemende enthousiasme rondom de Verspillingsvrije Week.”

Een van de Verspillingsvrije Helden is Bob Hutten: “Als we bijvoorbeeld al onze leveranciers eens zouden vragen om de verspilling in de keten mee te nemen in hun eindproduct en de foodservice wereld en de retailwereld zou dit omarmen, dan krijgen we een inclusief product. Dat zou een grote oplossing zijn.”

Ga voor meer informatie over de Week naar www.verspillingsvrijeweek.nl.

Samen Tegen Voedselverspilling
De stichting Samen Tegen Voedselverspilling vormt dé beweging waarin alle belangrijke initiatieven en expertise voor een verspillingsvrij Nederland samenkomen en worden versneld. Bedrijven uit de hele keten, kennisinstellingen, overheden en maatschappelijke organisaties werken samen aan Sustainable Development Goal 12.3 van de Verenigde Naties om voedselverspilling met de helft te verminderen in 2030 ten opzichte van 2015. De aanpak van voedselverspilling in de keten is een van de speerpunten van AgriFood Capital. Daarom zijn we partner van Samen Tegen Voedselverspilling.