KickStartShow Dutch Food Week 2022

10 februari 2022

Evenement

Steeds meer studenten starten al met een eigen onderneming terwijl ze nog in de schoolbanken zitten. Dutch Food Week wil dit ondernemerschap stimuleren door deze jonge voedseltalenten een podium te geven bij de jaarlijkse KickStartShow. Het initiatief is bedoeld voor ondernemers die groen onderwijs volgen of hebben gevolgd.

Pitchen voor een businesspanel
In een dragon’s den-achtige opzet zullen maximaal 15 deelnemers hun (business)idee, concept of eigen bedrijf pitchen voor een business panel, bestaande uit bijzondere ondernemers en experts uit de wereld van agrifood.  

Joost van Regteren (Bayer), Jannie Glastra van Loon (Albert Heijn), Roel Schutten (AgriFood Capital), Mike Vermeer (Cosun),  Leo van Schijndel (Bossche Investeringsfonds) en oud-winnaar Moritz Huber (Sauercrowd) nemen plaats in de jury.

De drie beste pitchers gaan met een prijs naar huis, bestaande uit:

  • Een geldbedrag: 2.500 euro (voor de winnaar), 1.500 euro (tweede prijs) en 1.000 euro (derde prijs)
  • Een dagdeel sparren met één van de panelleden
  • Een interview in de studio van FoodBusiness 
  • Namens Jamfabriek krijgen de 1e en 2e prijswinnaars een jaar lang een Flexwerkplek in Jamfabriek aangeboden  twv € 2700,- (ex btw). 

Kansrijk podium
Een van de panelleden is Roel Schutten, directeur AgriFood Capital. Roel: “In Nederland zijn er veel innovatieve ondernemers die met passie werken om de productie en consumptie van ons voedsel gezonder en duurzamer te maken. Bijzondere mensen die we graag ondersteunen en in de schijnwerpers zetten. De Dutch Food Week KickStartShow is voor hen een kansrijk podium en springplank tegelijk waar ik graag mijn bijdrage aan lever.”

Waar en wanneer?
De Dutch Food Week KickStartShow van 2021 vindt plaats op 10 februari 2021 bij Jamfabriek in ’s-Hertogenbosch.

Inschrijven
Ben jij of ken jij een foodheld met hét gouden idee? Meld jezelf of die ander aan. Om mee te kunnen doen, moet je een studie volgen óf hebben hebben gevolgd (max. 3 jaar afgestudeerd) die is gerelateerd aan het groen onderwijs; van VMBO tot universitaire opleidingen.

Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar info@dutchfoodweek.nl met daarin:

  • naam en contactgegevens
  • een korte uitleg over ‘het gouden idee’
  • een korte motivatie om mee te doen aan de KickStartShow
     


De Dutch Food Week KickStartShow wordt georganiseerd in samenwerking met GroenPact en is onderdeel van het programma ‘Foodconnectors van de Toekomst’. AgriFood Capital is partner van Dutch Food Week.