Boeren met kennis: Duurzaam verdienen als boer van de toekomst

15 april 2022

Evenement

Kringlooplandbouw, duurzaam boeren of het hele jaar groen - hoe zet je als boer die volgende stap? En hoe zorg je dat je goede resultaten blijft behalen?

Op deze praktijkdag van AgroProeftuin de Peel werken we nog eens extra aan jouw experiment, en denken we door op het verdienmodel en de inpassing van duurzamer boeren in je bedrijfsmodel. Martin Scholten (WUR), de man die kringlooplandbouw wetenschappelijk op de kaart zette, kijkt mee naar alle experimenten en geeft advies. Ook aanwezig is Jan Maarten Dros, oprichter van Wij.Land en gespecialiseerd in korte ketens, betaling voor ecosysteemdiensten en diversificatie van het agrarisch bedrijf.  

Experts: WUR - Martin Scholten, Jan Maarten Dros Wij.Land 

Programma:

12.30 - Heische Hoeve - Loosbroek

13.00 - Introductie Martin Scholten - duurzamer boeren is de enige weg voorwaarts - Martin Scholten

13.30 - Duurzaam verdienen in korte ketens, middels diversificatie en betaling voor ecosysteemdiensten -  Wij.Land - Jan Maarten Dros 

14.00 - Aan de slag - proefopzet verbeteren - plannen aanscherpen, innoveren en advies inwinnen van 2 experts 

15.00 - Rondleiding boerderij & distilleerderij Heische Hoeve inclusief whiskey proeverij door ondernemer Dennis Hurkmans

16.00 - Proeven pitchen 2.0 

16.30 - Borrel met lokale bites

Aanmelden
Aanmelden voor deze sessie of meer informatie opvragen kan heel eenvoudig per mail.


Onderdeel van 'Boeren met Kennis'
Deze praktijkdag is onderdeel van een reeks van vier kennissessies 'Boeren met Kennis' van AgroProeftuin de Peel. Deelname is gratis. Je kunt je aanmelden voor alle vier de dagen (passe-partout), of voor individuele sessies. Deelnemers met een passe-partout hebben gegarandeerd plek. Op 15 april 2022, de laatste van de vier dagen, is er een oploopje voor alle deelnemers.

Ga voor meer informatie over deze reeks naar de website van AgroProeftuin de Peel.