Verspillingsvrije Week 2021

07 t/m 13 september 2021

Evenement

De 2021-editie van de Verspillingsvrije Week is van 7 t/m 13 september. In deze week wordt iedereen uitgedaagd om zo min mogelijk voedsel te verspillen en weg te gooien. Hoe meer mensen meedoen, hoe meer eten en drinken we samen redden. Dat is niet alleen goed voor het milieu en klimaat, maar ook voor ieders portemonnee.

Vorig jaar vertelde minister Carola Schouten van LNV, die de Verspillingsvrije week ondersteunt, wat zij zelf doet om minder voedsel te verspillen.

 


Programma 2021
De Verspillingsvrije Week is met name gericht op consumenten. Voedselproducenten, retailers, restaurants en andere stakeholders in de voedselketen doen actief mee en laten zien hoe zij consumenten helpen om minder voedsel te verspillen.

Elke dag staat een ander product centraal waar het meeste winst is te behalen om minder te verspillen, van brood tot restjes van de week. Elk dag is gevuld met activiteiten, nieuws en bijzondere ontmoetingen. Ga naar www.verspillingsvrijeweek.nl voor alle bijzonderheden. De kickoff vindt plaats op 7 september in Veghel.

De Verspillingsvrije Week is een initiatief van Samen tegen Voedselverspilling. AgriFood Capital is partner van de Stichting Samen Tegen Voedselverspilling.