Ambtelijke ontmoetingsdag 2018

22 maart 2018

Evenement

Locatie CHV Noordkade, Verlengde Noordkade 10-12 in Veghel.

De jaarlijkse ambtelijke ontmoetingsdag wordt georganiseerd voor de beleidsambtenaren van de 17 gemeenten en twee waterschappen in AgriFood Capital. Dit jaar ontmoeten de betrokken ambtenaren elkaar op CHV Noordkade in Veghel.

Programma

12.00 uur   Inlooplunch

12.30 uur   Een warm welkom op CHV Noordkade in Meierijstad
Aftrap door Jan Goijaarts, wethouder Meierijstad

12.40 uur   Hoe werken wij in AgriFood Capital?
Onder leiding van Roel Schutten, directeur AgriFood Capital, laten diverse partijen aan
de hand van inspirerende projecten zien hoe het ecosysteem Noordoost-Brabant werkt. Ook hoe
hierin de koppeling wordt gemaakt naar de maatschappelijke en economische opgaven
van de regio.

13.10 uur   In vogelvlucht door de nieuwe Omgevingswet!
Een betere, toekomstbestendige en veerkrachtige leefomgeving vraagt om integrale oplossingen met maatschappelijke impact. De nieuwe Omgevingswet en Omgevingsvisie bieden kansen om te werken aan integrale oplossingen. Die oplossingen bedenken en samen waarmaken, dat is wat ons drijft!

13.30 uur   Tijd voor koffie of thee: collega’s ontmoeten

14.00 uur   Versterking agglomeratiekracht via regionale mobiliteitsopgave
In deze sessie gaan we samen aan de slag met de programmalijn Versterken agglomeratiekracht uit de regionale Omgevingskoers Noordoost-Brabant onder leiding van Bureau Over Morgen. Hoe vertalen we deze programmalijn naar een inspirerende uitvoeringsagenda en wat hoort daar in?
Hoe nemen we onze partners binnen de verschillende netwerken hierin mee?

Hoe verbinden we dit met de prioritaire thema’s Transitie Landbouw, Klimaat & Energie en Voeding & Gezondheid? De focus in deze workshop ligt weliswaar op Mobiliteit maar vraagt om brede denkkracht uit de hele regio.

16.00 uur   We Are Food, Brabant is in 2018 Europese Regio van de Gastronomie 2018
Een jaar lang is Brabant Europese Regio van de Gastronomie. Dit is een initiatief van AgriFood
Capital en de provincie Noord-Brabant. Programmamanager Lian Duif licht het indrukwekkende jaarprogramma toe. Ook gaat ze in op de mogelijkheden van gemeenten in dit bijzondere foodjaar.
We Are Food!

16.30 uur   Tijd om na te praten bij de borrel

17.30 uur   Einde programma

Maart is in het Brabantse Foodjaar de maand tegen verspilling. Laat dus even weten of je komt en of je gebruik maakt van lunch en/of borrel. Zo hoeven we geen eten of drinken te verspillen.

Klik hier voor aanmelden.

Delen

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?
Blijf op de hoogte.

Gezocht: mensen met een passie voor agrifood!

Noordoost-Brabant is de unieke topregio in AgriFood. Een plek waar aanpakkers, vernieuwers en uitblinkers laten zien wat ze in huis hebben. Hier groeien we sámen door innovaties naar de markt te brengen, bij te dragen aan duurzaamheid, jonge mensen op te leiden en stevig in te zetten op het brede netwerk. Onze projecten – in alle soorten en maten – zijn interessant voor organisaties die actief zijn in de agrifood sector óf daarbuiten.

We zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen of bedrijven die zich aan willen sluiten. Bent u op zoek naar een samenwerking? Of heeft u misschien een springplank voor talent te bieden? Welkom bij AgriFood Capital.

We doen het gewoon. Doet u ook mee?