De toekomst van voedselbossen

23 november 2017

Evenement

Debat door Platform Voedselbossen Brabant i.s.m. Den Food Bosch

Er zijn veel interessante voorbeelden van voedselbossen te vinden. We zitten in de pioniersfase: er moet nog veel onderzocht worden. Maar er is ook veel enthousiasme en hoop voor de toekomst onder voedselboswachters. Dit debat gaat daarom over de vraag: “Zijn voedselbossen een rendabele en realistische vorm van landbouw?”

Sprekers:

  • Maurits Tax, gespreksleider.
  • Koert van Bemmel, student HAS Hogeschool over de scriptie “The Potential of Permaculture Principles in Agrifood Transition” (de scriptie werd geschreven door Sandra van der Maas, Katharina Grimm en Koert van Bemmel).
  • Xavier San Giorgi – opgeleid als architect, mede-oprichter van Food Forestry Development. Zijn ambitie is om de uitgebreide kennis en ervaring uit het werkveld inzichtelijk en toegankelijk te maken voor een breed publiek. Hij ontwerpt voedselbossen, legt ze aan en geeft cursussen en lezingen.
  • Paul Müller en Marc Leiber van Den Food Bosch – studenten HAS Hogeschool die een voedselbos gaan aanleggen in Vught.
  • Linder van den Heerik – boer, hovenier, permacultuurdocent, adviseur en activist.

De sprekers delen elk in hun mening en ervaring. Daarna volgt een discussie. De avond duurt van 18.30 tot 21:30 uur. Ga voor meer informatie en (gratis) aanmelden naar de website van de Brabantse Milieufederatie. 

 

Delen

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?
Blijf op de hoogte.

Gezocht: mensen met een passie voor agrifood!

Noordoost-Brabant is de unieke topregio in AgriFood. Een plek waar aanpakkers, vernieuwers en uitblinkers laten zien wat ze in huis hebben. Hier groeien we sámen door innovaties naar de markt te brengen, bij te dragen aan duurzaamheid, jonge mensen op te leiden en stevig in te zetten op het brede netwerk. Onze projecten – in alle soorten en maten – zijn interessant voor organisaties die actief zijn in de agrifood sector óf daarbuiten.

We zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen of bedrijven die zich aan willen sluiten. Bent u op zoek naar een samenwerking? Of heeft u misschien een springplank voor talent te bieden? Welkom bij AgriFood Capital.

We doen het gewoon. Doet u ook mee?