AgriFoodTop Symposium 2019

05 juni 2019

Evenement

Amersfoort

Innoveren in een goed klimaat

Over 11 jaar moet de uitstoot van broeikasgassen in Nederland met 49% zijn gedaald. De overheid ontwikkelt samen met de industrie verschillende beleidsplannen om dat te halen. Wat heeft dit voor consequenties voor de agrifoodsector? Worden we beperkt in onze mogelijkheden of biedt dit juist kansen?

Tijdens het AgriFoodTop Symposium van dit jaar gaan beleidsmakers, ondernemers en onderzoekers met elkaar in gesprek over de klimaatafspraken tussen overheid en industrie en de knelpunten en kansen van het nieuwe klimaatbeleid. Daarnaast worden de nieuwe innovatieprogramma’s van de Topsector gepresenteerd en is er volop ruimte voor het aanhalen van uw netwerk.

Programma

 
09.30  Registratie en koffie
10.00  Welkom – Kees de Gooijer (CIO TKI Agri & Food)
10.05  Opening – Aalt Dijkhuizen (voorzitter Topteam Topsector Agri & Food)
10.20  u  Kennis- en Innovatieagenda Landbouw en Landgebruik. Waar zetten we op in? - Ruud Tijssens  (ontwikkelteam KIA)
10.50 u  Pitches parallelsessies
11.05 u  Koffie
11.35  u  Parallelsessies. Onderzoekers en ondernemers presenteren de kansen en uitdagingen binnen de deelthema’s:
   
 
 • Energiebesparing en -productie in het rurale gebied 
  sessieleider: Gerard Migchels (WUR)
 
 • Emissiereductie door precisielandbouw
 
 
 • CO2-vastlegging op land en in water
  sessieleider: Berien Elbersen (WUR)
 
 • Klimaatvriendelijk werken in de foodindustrie – praktijkervaringen
  sessieleider: Erik Koops (AVEBE)
 
 • Verpakkingen – impact op klimaat en klant
  sessieleider: Willemijn Peeters (Searious Business). Duurzame verpakkingen dragen niet alleen bij aan het behalen van de klimaatafspraken, maar bieden ook marktvoordelen. De sessie gaat dieper in op hoe je die voordelen kunt benutten middels communicatie
12.35  u  Lunch en bedrijvenmarkt
13.50 u  Herhaling parallelsessies
15.00  u  Theepauze
15.30  u  Artificial Intelligence winter is not coming! –  Loulou van Ravensteijn (Robovision)
16.20  u  Wrap up – Kees de Gooijer
16.30 u  Netwerkborrel

Aanmelden
Deelname is kosteloos maar aanmelden is verplicht. Ga voor het actuele programma en aanmelden naar de website van TKI Agri&Food.

Ik wil op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen binnen Agrifood Capital.

Ik ben ouder dan 16 jaar en ga akkoord om de nieuwsbrief te ontvangen. Voor meer informatie over je rechten, inschrijven en uitschrijven zie onze privacy verklaring.

Gezocht: mensen met een passie voor agrifood!

Noordoost-Brabant is de unieke topregio in AgriFood. Een plek waar aanpakkers, vernieuwers en uitblinkers laten zien wat ze in huis hebben. Hier groeien we sámen door innovaties naar de markt te brengen, bij te dragen aan duurzaamheid, jonge mensen op te leiden en stevig in te zetten op het brede netwerk. Onze projecten – in alle soorten en maten – zijn interessant voor organisaties die actief zijn in de agrifood sector óf daarbuiten.

We zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen of bedrijven die zich aan willen sluiten. Bent u op zoek naar een samenwerking? Of heeft u misschien een springplank voor talent te bieden? Welkom bij AgriFood Capital.

We doen het gewoon. Doet u ook mee?