De Kracht van Samen doen

22 november 2018

Evenement

De Noordkade, Veghel

Om kwetsbare jongeren een passende plek in de maatschappij of op de arbeidsmarkt te kunnen geven, is een goede samenwerking tussen alle betrokken instanties nodig. Partijen zoals onderwijs, gemeenten, WSP en SW-bedrijven. Ze kennen elkaars wereld echter nog onvoldoende. Deze bijeenkomst is bedoeld om hier verandering in te brengen. Met inspirerende sprekers, lokale projecten en workshops op basis van praktijkvoorbeelden. Alles draait om kennisdelen, verbinden en elkaar versterken ten behoeve van de kwetsbare jongeren.

Voor wie
Voor iedereen die werkt met kwetsbare jongeren. Bijv. vanuit WSP, Jeugdwet, WMO, Sociale Wijkteam, Basisteam Jeugd, Werk & Inkomen, voortgezet speciaal onderwijs, praktijkonderwijs, Leerplicht/RMC, jongerenwerk of zorginstellingen.

Programma

12.30 uur  Lunch en informatiemarkt
13.00 uur  Opening kennisevent De kracht van Samen doen!

Arijan van Bavel is acteur, zanger en sociaal ondernemer. Binnen zijn pretpark De Waarbeek werkt hij met jongeren met een arbeidsbeperking. Als dagvoorzitter, en kenner van de doelgroep, neemt hij ons mee door de middag en opent het event samen met Wethouder Kees van Geffen, voorzitter regionaal POHO Arbeidsmarkt, Agrifood Capital Werkt!

13.30 uur  Inspiratie door Martijn Aslander

Martijn Aslander is stand-up filosoof en verbinder van mensen, informatie en ideeën. Hij is mede-auteur van de boeken Easycratie en Nooit Af. Zowel in zijn publicaties als op het podium laat Aslander de ongekende mogelijkheden zien van de huidige netwerksamenleving voor mens en arbeidsmarkt.

14.30 uur  Informatiemarkt

15.00 uur  Workshopronde 1
15.50 uur  Workshopronde 2
16.40 uur  Afsluiting met de dagvoorzitter
17.00 uur  Netwerkborrel
18.15 uur  Einde programma

Kijk voor de inhoud van de workshops op www.samenverantwoordelijk.nl.

Aanmelden
Aanmelden kan eenvoudig via deze link. Deelnemers worden bij aanmelden gevraagd om aan te geven wat ze komen brengen, wat ze komen halen en welke casuïstiek aandacht nodig heeft. 

Dit event is een initiatief van de programmalijn VSV/KJ van AgriFood Capital Werkt!.

Ik wil op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen binnen Agrifood Capital.

Ik ben ouder dan 16 jaar en ga akkoord om de nieuwsbrief te ontvangen. Voor meer informatie over je rechten, inschrijven en uitschrijven zie onze privacy verklaring.

Gezocht: mensen met een passie voor agrifood!

Noordoost-Brabant is de unieke topregio in AgriFood. Een plek waar aanpakkers, vernieuwers en uitblinkers laten zien wat ze in huis hebben. Hier groeien we sámen door innovaties naar de markt te brengen, bij te dragen aan duurzaamheid, jonge mensen op te leiden en stevig in te zetten op het brede netwerk. Onze projecten – in alle soorten en maten – zijn interessant voor organisaties die actief zijn in de agrifood sector óf daarbuiten.

We zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen of bedrijven die zich aan willen sluiten. Bent u op zoek naar een samenwerking? Of heeft u misschien een springplank voor talent te bieden? Welkom bij AgriFood Capital.

We doen het gewoon. Doet u ook mee?