Kijkdag Coöperatief Composteren in Agro As de Peel

13 december 2017

Evenement

Proeflocatie Composteren: Nieuweweg 4, Westerbeek

De Kijkdag Coöperatief Composteren in Agro As de Peel staat in het teken van kennis delen die is opgedaan aan de hand van het composteren van de restmaterialen op de proeflocatie.

Om de kwaliteit van de landbouw in Noordoost-Brabant te behouden, zal de bodem toekomstbestendig gemaakt moeten worden. Een van de manieren van bodemverbetering is het toedienen van organische reststromen. Door het gebruik van compost als bodemverbeteraar zal op lange termijn de effectieve oogst toenemen. Na theoretische onderzoeken richt dit onderzoek zich op het in de praktijk opzetten van verschillende soorten composteringstechnieken.

Cas en Luuk, studenten Milieukunde aan HAS Hogeschool, geven een presentatie over de manier van composteren die is gekozen op de proeflocatie. Jos en Lucas Verstraten, ondernemer en zoon, zullen een korte toelichting geven over hun bevindingen van de compostproef. Koen Linders, pioenkweker uit Sint-Hubert, geeft een korte presentatie over zijn compostering met bladafval.

Na de presentaties volgt een demonstratie van het keren van de composthopen. Zichtbaar wordt gemaakt hoeveel tijd dit in beslag neemt. Na deze demonstratie is er ruimte om eigen ervaringen en kennis te delen met elkaar onder het genot van een hapje en een drankje.

Aanmelden
Belangstellenden voor deze Kijkmiddag kunnen zich (gratis) aanmelden via c.wilting@student.has.nl.

Programma

13.00 u Inloop
13.30 u Presentatie Cas en Luuk
13.50 u Presentatie Jos en Lucas Verstraten
14.00 u Presentatie Koen Linders
14.10 u Demonstratie compost keren
14.30 u Netwerkborrel en afsluiting

Ik wil op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen binnen Agrifood Capital.

Ik ben ouder dan 16 jaar en ga akkoord om de nieuwsbrief te ontvangen. Voor meer informatie over je rechten, inschrijven en uitschrijven zie onze privacy verklaring.

Gezocht: mensen met een passie voor agrifood!

Noordoost-Brabant is de unieke topregio in AgriFood. Een plek waar aanpakkers, vernieuwers en uitblinkers laten zien wat ze in huis hebben. Hier groeien we sámen door innovaties naar de markt te brengen, bij te dragen aan duurzaamheid, jonge mensen op te leiden en stevig in te zetten op het brede netwerk. Onze projecten – in alle soorten en maten – zijn interessant voor organisaties die actief zijn in de agrifood sector óf daarbuiten.

We zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen of bedrijven die zich aan willen sluiten. Bent u op zoek naar een samenwerking? Of heeft u misschien een springplank voor talent te bieden? Welkom bij AgriFood Capital.

We doen het gewoon. Doet u ook mee?