Training scenarioplanning: meer grip op de toekomst van uw organisatie

31 mei 2018

Evenement

Elke organisatie heeft te maken met onzekerheden. Een aantal hiervan is voorspelbaar maar een aantal ook niet. Denk bijv. aan veranderende economische omstandigheden, de impact van opkomende technologie en politieke invloeden.

Het zijn factoren ervoor kunnen zorgen dat een organisatie zijn plannen of koers moet wijzigen. Voor de continuiteit van organisaties is het belangrijk om zo goed mogelijk voorbereid te zijn op deze veranderende omstandigheden. Zeker als deze drastische gevolgen hebben voor de bedrijfsvoering.

Speciaal voor MKB-bedrijven organiseren VNO-NCW Brabant-Zeeland en AgriFood Capital Werkt! de training 'scenarioplanning'. In de training leren bedrijven om te gaan met mogelijke scenario’s die zich in de toekomst kunnen gaan afspelen. Scenarioplanning is een krachtige tool om zo goed mogelijk voorbereid te zijn op een onzekere toekomst. 

Programma

09.30 uur   inleiding scenarioplanning
10.00 uur   uitleg over het proces
10.30 uur   aan de slag
12.00 uur   prioriteren van de ontwikkelingen
13.00 uur   afsluiting

Tijdens de training gaan ondernemers aan de slag met hun eigen scenarioanalyse en -planning onder professionele begeleiding van Frank Kanters, docent Organisatiekunde en HRM bij Avans Hogeschool. 

Meer informatie en aanmelden
Meer informatie over Scenarioplanning: Jos van Asten, j.vanasten@agrifoodcapital.nl.
Aanmelden voor deze training kan door een mailtje te sturen naar secretariaatafcwerkt@agrifoodcapital.nl o.v.v. voor- en achternaam, organisatie, e-mailadres en telefoonnummer. Er is plaats voor maximaal 10 bedrijven, deelname is kosteloos.

Scenarioplanning is een onderdeel van de aanpak Strategische Personeelsplanning in Noordoost-Brabant. De ontbijtsessies en de verdiepende trainingen 'scnearioplanning' zijn een initiatief van VNO-NCW Brabant-Zeeland en AgriFood Capital en worden uitgevoerd in samenwerking met Avans Hogeschool.

Ik wil op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen binnen Agrifood Capital.

Ik ben ouder dan 16 jaar en ga akkoord om de nieuwsbrief maximaal 1x per week te ontvangen. Voor meer informatie over je rechten, inschrijven en uitschrijven zie onze privacy verklaring.

Gezocht: mensen met een passie voor agrifood!

Noordoost-Brabant is de unieke topregio in AgriFood. Een plek waar aanpakkers, vernieuwers en uitblinkers laten zien wat ze in huis hebben. Hier groeien we sámen door innovaties naar de markt te brengen, bij te dragen aan duurzaamheid, jonge mensen op te leiden en stevig in te zetten op het brede netwerk. Onze projecten – in alle soorten en maten – zijn interessant voor organisaties die actief zijn in de agrifood sector óf daarbuiten.

We zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen of bedrijven die zich aan willen sluiten. Bent u op zoek naar een samenwerking? Of heeft u misschien een springplank voor talent te bieden? Welkom bij AgriFood Capital.

We doen het gewoon. Doet u ook mee?