AgriFood Capital aangesloten bij Samen tegen Voedselverspilling

12 maart 2019

Nieuws

‘In 2030 de helft minder voedselverspilling’ is het doel van de Stichting Samen tegen Voedselverspilling. Dat betekent jaarlijks 1 miljoen ton minder verspilling. Onlangs heeft AgriFood Capital zich aangesloten bij dit nationale platform van overheidsinstellingen, maatschappelijke organisaties, wetenschappers en Nederlandse bedrijven in de strijd tegen voedselverspilling.

Sinds de start van het platform is het aantal deelnemers bijna verdubbeld tot 52 bedrijven en organisaties. Samen tegen Voedselverspilling fungeert tevens als kennis- en expertisecentrum met een helpdesk voor bedrijven in de voedselketen. Deze is gevestigd in Three-Sixty in Veghel.

De aanpak van voedselverspilling is een belangrijk speerpunt in de agenda van AgriFood Capital. Zo worden startende ondernemers en vernieuwende initiatieven op dit terrein actief ondersteund, waaronder FoodWasteXperts. Ook was AgriFood Capital betrokken bij de totstandkoming van de Verspillingsfabriek.

Ik wil op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen binnen Agrifood Capital.

Ik ben ouder dan 16 jaar en ga akkoord om de nieuwsbrief te ontvangen. Voor meer informatie over je rechten, inschrijven en uitschrijven zie onze privacy verklaring.

Gezocht: mensen met een passie voor agrifood!

Noordoost-Brabant is de unieke topregio in AgriFood. Een plek waar aanpakkers, vernieuwers en uitblinkers laten zien wat ze in huis hebben. Hier groeien we sámen door innovaties naar de markt te brengen, bij te dragen aan duurzaamheid, jonge mensen op te leiden en stevig in te zetten op het brede netwerk. Onze projecten – in alle soorten en maten – zijn interessant voor organisaties die actief zijn in de agrifood sector óf daarbuiten.

We zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen of bedrijven die zich aan willen sluiten. Bent u op zoek naar een samenwerking? Of heeft u misschien een springplank voor talent te bieden? Welkom bij AgriFood Capital.

We doen het gewoon. Doet u ook mee?