Betere fietsverbinding tussen Brabant en Limburg

14 december 2018

Nieuws

Er komt een haalbaarheidsstudie naar een betere fietsverbinding tussen Gennep (Limburg) en Oeffelt (Noord-Brabant) over de Maasbrug. De huidige verbinding loopt over de Maasbrug en is onvoldoende voor de dagelijkse stroom studenten en forensen. Dat zijn er zo’n 1.500 per dag.

De nieuwe verbinding gaat deel uitmaken van een grootschalig project rondom verruiming van de Maas om de regio tegen hoogwater te beschermen. De Brabantse Gedeputeerde Christophe van de Maat ondersteunt de aangekondigde haalbaarheidsstudie. De studie gaat vooral in op het technisch ontwerp en de mogelijkheden rondom een belangrijke vaarverbinding als de Maas. Omdat deze brug ook historisch en architectonisch van belang is, vraagt dit om andere ontwerpuitgangspunten dan anders.

De Regio Noordoost-Brabant heeft samen met de regio Noord-Limburg een belangrijke rol gehad om samen met de gemeenten de fietsverbinding te agenderen bij provincies en Rijkswaterstaat. Het proces voor de fietsverbinding startte in 2014 maar kwam dit jaar in versnelling. Provincie, Rijkswaterstaat en regio hebben afgesproken om als één overheid te werken tijdens de bestuurlijke regiodagen van de Regio Noordoost-Brabant. Deze opgave, waarvoor het besluit viel op 22 november jl., is daar een mooi voorbeeld van.

Het aanleggen en verbeteren van fietsverbindingen staat hoog op de agenda van de regio en past in de duurzame mobiliteitsvisie van AgriFood Capital Noordoost-Brabant. Lees meer hierover in een interview met gedeputeerde Christophe van de Maat.

 

Ik wil op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen binnen Agrifood Capital.

Ik ben ouder dan 16 jaar en ga akkoord om de nieuwsbrief te ontvangen. Voor meer informatie over je rechten, inschrijven en uitschrijven zie onze privacy verklaring.

Gezocht: mensen met een passie voor agrifood!

Noordoost-Brabant is de unieke topregio in AgriFood. Een plek waar aanpakkers, vernieuwers en uitblinkers laten zien wat ze in huis hebben. Hier groeien we sámen door innovaties naar de markt te brengen, bij te dragen aan duurzaamheid, jonge mensen op te leiden en stevig in te zetten op het brede netwerk. Onze projecten – in alle soorten en maten – zijn interessant voor organisaties die actief zijn in de agrifood sector óf daarbuiten.

We zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen of bedrijven die zich aan willen sluiten. Bent u op zoek naar een samenwerking? Of heeft u misschien een springplank voor talent te bieden? Welkom bij AgriFood Capital.

We doen het gewoon. Doet u ook mee?