Duurzaamheid in High tech & Agrifood is noodzaak

17 oktober 2019

Nieuws

Het Suikerlab in Bergen op Zoom was deze maand het toneel van de derde meet-up van AgriFoodInnovation. Het voormalige laboratorium is onderdeel van een dynamische omgeving voor organisaties die samenwerken in de Delta Agrifood Business.

Het thema van de goedbezochte meet-up was Duurzaamheid op de cross-over tussen High Tech & AgriFood. Peter Berben van de gemeente Bergen op Zoom trapte af waarna Elies Lemkes, directeur van AgriFoodInnovation, de aanwezigen bijpraatte over onder andere de drie moonshots.

Verder waren er presentaties van Jolanda Soons van Lamb Weston / Meijer en van Arend Koekkoek van Pixelfaming. Na een update over de Innovation Makers Agrifood Challenge door Paula Rijkens van de provincie Noord-Brabant volgde een paneldiscussie over Dilemma’s bij duurzaamheid in AgriFood en High Tech.

Ga voor het uitgebreide verslag (met presentaties) naar www.agrifoodinnovation.nl.

AgriFoodInnovation is een initiatief van HAS Hogeschool, Technische Universiteit Eindhoven (TU/e), Wageningen Universiteit & Research (WUR) en ZLTO. AgriFood Capital BV is verantwoordelijk voor de projectleiding. Hierbij werkt zij samen met Brainport Development NV, REWIN West-Brabant en de Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij (BOM). Het programma wordt ondersteund door de provincie Noord-Brabant.

Ik wil op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen binnen Agrifood Capital.

Ik ben ouder dan 16 jaar en ga akkoord om de nieuwsbrief te ontvangen. Voor meer informatie over je rechten, inschrijven en uitschrijven zie onze privacy verklaring.

Gezocht: mensen met een passie voor agrifood!

Noordoost-Brabant is de unieke topregio in AgriFood. Een plek waar aanpakkers, vernieuwers en uitblinkers laten zien wat ze in huis hebben. Hier groeien we sámen door innovaties naar de markt te brengen, bij te dragen aan duurzaamheid, jonge mensen op te leiden en stevig in te zetten op het brede netwerk. Onze projecten – in alle soorten en maten – zijn interessant voor organisaties die actief zijn in de agrifood sector óf daarbuiten.

We zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen of bedrijven die zich aan willen sluiten. Bent u op zoek naar een samenwerking? Of heeft u misschien een springplank voor talent te bieden? Welkom bij AgriFood Capital.

We doen het gewoon. Doet u ook mee?