Food100-netwerk op bezoek bij Kipster

17 april 2018

Nieuws

Op 13 april jl bezochten 20 leden van het 2017-Food100-netwerk de innovatieve kippenboerderij Kipster. Initiatiefnemer Ruud Zanders, zelf één van de voedselveranderaars van 2017, vertelde het verhaal achter het concept en gaf een rondleiding.

Kipster is een dier-, mens- en milieuvriendelijke boerderij voor legkippen. De boerderij zit vol innovaties op het gebied van dierenwelzijn, fijnstofreductie en energieopwekking.

Vanwege de circulaire en ketenbrede aanpak is het concept is een voorbeeld van volhoudbaar voedsel produceren. Het voer voor de kippen is bijvoorbeeld afkomstig van voedselrestromen en ook wordt energie opgewekt. In maart van dit jaar won Kipster de Rabo Duurzame innovatieprijs in de categorie Food &Agri.

Op 15 en 16 oktober a.s vindt het jaarevent van Food100 plaats. Dan wordt ook de Food100 van 2018 bekend gemaakt. Kijk voor meer informatie op www.food100.nl.
 

 

 

 

 

Ik wil op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen binnen Agrifood Capital.

Ik ben ouder dan 16 jaar en ga akkoord om de nieuwsbrief te ontvangen. Voor meer informatie over je rechten, inschrijven en uitschrijven zie onze privacy verklaring.

Gezocht: mensen met een passie voor agrifood!

Noordoost-Brabant is de unieke topregio in AgriFood. Een plek waar aanpakkers, vernieuwers en uitblinkers laten zien wat ze in huis hebben. Hier groeien we sámen door innovaties naar de markt te brengen, bij te dragen aan duurzaamheid, jonge mensen op te leiden en stevig in te zetten op het brede netwerk. Onze projecten – in alle soorten en maten – zijn interessant voor organisaties die actief zijn in de agrifood sector óf daarbuiten.

We zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen of bedrijven die zich aan willen sluiten. Bent u op zoek naar een samenwerking? Of heeft u misschien een springplank voor talent te bieden? Welkom bij AgriFood Capital.

We doen het gewoon. Doet u ook mee?