Grote belangstelling voor Meet Up scholen en bedrijven

11 februari 2019

Nieuws

Op 7 februari jl. vond in Dome-X in Oss de jaarlijkse Meet Up van AgriFood Capital Werkt! en VNO-NCW Brabant Zeeland plaats. Het thema van de bijeenkomst, bedoeld voor bedrijven en onderwijsinstellingen in Noordoost-Brabant, was dit jaar: ‘Scholen voor bedrijven en bedrijven voor scholen’.

In de veranderende arbeidsmarkt wordt het steeds belangrijker dat onderwijs en praktijk goed op elkaar aansluiten. Dit vraagt om een goede samenwerking tussen opleidingen en bedrijven.

Om deze samenwerking te stimuleren en te versterken, gingen ruim 200 ondernemers, HRM’ers, docenten, decanen en andere vakmensen met elkaar aan de slag met inspirerende workshops en lezingen. De onderwerpen varieerden van het geven van inspirerende gastlessen, de (on)mogelijkheden van onderwijsregels voor leren in de praktijk tot aan het opzetten van bedrijfsscholen.

“Doen is het nieuwe leren” was het credo van deze dag. Dit werd van harte onderschreven door Kees van Geffen, vice-voorzitter van AgriFood Capital Werkt! en Gerbert Wubs, Regiomanager van VNO-NCW Brabant/Zeeland.

Tijdens de Meet Up ontmoetten ook enkele ambassadeurs van Keep on Learning elkaar voor het eerst. Dit is een beweging van bevlogen mensen uit bedrijven, overheden, vakbonden en onderwijsinstellingen die zich inzetten voor leven lang ontwikkelen en duurzame inzetbaarheid in de regio. Keep on Learning is een initiatief van AgriFood Capital Werkt!.

Alle deelnemers kijken tevreden terug op deze grote regionale 'ontmoetingsdag'. Ze gingen vol inspiratie naar huis.

Presentaties

Ik wil op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen binnen Agrifood Capital.

Ik ben ouder dan 16 jaar en ga akkoord om de nieuwsbrief te ontvangen. Voor meer informatie over je rechten, inschrijven en uitschrijven zie onze privacy verklaring.

Gezocht: mensen met een passie voor agrifood!

Noordoost-Brabant is de unieke topregio in AgriFood. Een plek waar aanpakkers, vernieuwers en uitblinkers laten zien wat ze in huis hebben. Hier groeien we sámen door innovaties naar de markt te brengen, bij te dragen aan duurzaamheid, jonge mensen op te leiden en stevig in te zetten op het brede netwerk. Onze projecten – in alle soorten en maten – zijn interessant voor organisaties die actief zijn in de agrifood sector óf daarbuiten.

We zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen of bedrijven die zich aan willen sluiten. Bent u op zoek naar een samenwerking? Of heeft u misschien een springplank voor talent te bieden? Welkom bij AgriFood Capital.

We doen het gewoon. Doet u ook mee?