Ketensamenwerking in AgroProeftuin de Peel met internationale allure

28 augustus 2019

Nieuws

Op de proeflocatie aan de Middenpeelweg van AgroProeftuin de Peel onderzoekt insectenteler Protix hoe insectensubstraat de natuurlijke weerstand van de bodem kan verbeteren. Chitine, een stofje uit het insectensubstraat, zou kunnen helpen in de strijd tegen bodemparasieten zoals aaltjes. De uitkomst van de proef is interessant voor de teelt van aardappelen, suikerbieten en bospeen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Protix doet dit onderzoek onder andere in het kader van het duurzame teeltplan van aardappelproducent Lamb Weston/Meijer. De resultaten van het onderzoek kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt voor het telen van aardappels voor McDonald´s frites. Een vorm van lokale ketensamenwerking met een mogelijk internationale impact dus. Lees hier meer over op www.duurzaambedrijfsleven.nl.

De vorderingen van het bodemverbeteringsonderzoek zijn te volgen via de website van AgroProeftuin de Peel.

Ik wil op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen binnen Agrifood Capital.

Ik ben ouder dan 16 jaar en ga akkoord om de nieuwsbrief te ontvangen. Voor meer informatie over je rechten, inschrijven en uitschrijven zie onze privacy verklaring.

Gezocht: mensen met een passie voor agrifood!

Noordoost-Brabant is de unieke topregio in AgriFood. Een plek waar aanpakkers, vernieuwers en uitblinkers laten zien wat ze in huis hebben. Hier groeien we sámen door innovaties naar de markt te brengen, bij te dragen aan duurzaamheid, jonge mensen op te leiden en stevig in te zetten op het brede netwerk. Onze projecten – in alle soorten en maten – zijn interessant voor organisaties die actief zijn in de agrifood sector óf daarbuiten.

We zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen of bedrijven die zich aan willen sluiten. Bent u op zoek naar een samenwerking? Of heeft u misschien een springplank voor talent te bieden? Welkom bij AgriFood Capital.

We doen het gewoon. Doet u ook mee?