Kijkdag natuurinclusief boeren in AgroProeftuin de Peel

18 oktober 2019

Nieuws

Ruim 20 boeren en andere belangstellenden kwamen naar de Kijkdag bij AgroProeftuin de Peel van het Collectief Agrarisch Natuur Beheer (ANB) Oost-Brabant. Op de Proeflocatie aan de Middenpeelweg liggen proefvelden waar boeren aan agrarisch natuurbeheer werken.

Tijdens de rondleiding langs de verschillende proefvelden gaf Jan Ottens, veldmedewerker van ANB Oost-Brabant uitleg over de verschillende mogelijkheden voor boeren om aan natuurbeheer te doen. Innovatiemanager Ronald Luijkx van AgroProeftuin de Peel vertelde over de Proeftuin als geheel en het belang ervan voor de landbouw in onze regio.

Er was veel interesse voor de ‘vogelakker’, een akker bestaande uit luzerne en stroken met een bloemenmengsel. Luzerne heeft geen kunstmest en stikstof nodig, is een goede bodemverbeteraar en kan gebruikt worden als voer voor melkvee. Luzerne kan bovendien extreem goed tegen de droogte, ideaal dus voor de hoge zandgronden. Dit gewas maakt dat natuurinclusief en modern boeren goed samengaan.

www.agroproeftuindepeel.nl

Ik wil op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen binnen Agrifood Capital.

Ik ben ouder dan 16 jaar en ga akkoord om de nieuwsbrief te ontvangen. Voor meer informatie over je rechten, inschrijven en uitschrijven zie onze privacy verklaring.

Gezocht: mensen met een passie voor agrifood!

Noordoost-Brabant is de unieke topregio in AgriFood. Een plek waar aanpakkers, vernieuwers en uitblinkers laten zien wat ze in huis hebben. Hier groeien we sámen door innovaties naar de markt te brengen, bij te dragen aan duurzaamheid, jonge mensen op te leiden en stevig in te zetten op het brede netwerk. Onze projecten – in alle soorten en maten – zijn interessant voor organisaties die actief zijn in de agrifood sector óf daarbuiten.

We zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen of bedrijven die zich aan willen sluiten. Bent u op zoek naar een samenwerking? Of heeft u misschien een springplank voor talent te bieden? Welkom bij AgriFood Capital.

We doen het gewoon. Doet u ook mee?