Modernisering Maaslijn goed nieuws voor regio

3 april 2019

Nieuws

Het Rijk en de provincies Limburg, Noord-Brabant en Gelderland gaan samen de Maaslijn tussen Roermond en Nijmegen verbeteren. De Maaslijn moet gemoderniseerd worden omdat veel treinen op het traject vertraging hebben. Het spoor wordt gedeeltelijk verdubbeld en er gaan elektrische treinen rijden in plaats van dieseltreinen.

De Maaslijn is belangrijk voor de bereikbaarheid en de economische ontwikkeling van Noordoost-Brabant. Eerder dit jaar werd dat nog eens benadrukt in het gezamenlijke Memorandum van ondernemers, overheden en kennisinstellingen in Noordoost-Brabant dat was gericht aan Provinciale Staten. AgriFood Capital was één van de ondertekenaars. De aanpak van de Maaslijn was ook een steeds terugkerend gespreksonderwerp tussen overheidssamenwerking Regio Noordoost Brabant en provincie Noord-Brabant.

 

Ik wil op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen binnen Agrifood Capital.

Ik ben ouder dan 16 jaar en ga akkoord om de nieuwsbrief te ontvangen. Voor meer informatie over je rechten, inschrijven en uitschrijven zie onze privacy verklaring.

Gezocht: mensen met een passie voor agrifood!

Noordoost-Brabant is de unieke topregio in AgriFood. Een plek waar aanpakkers, vernieuwers en uitblinkers laten zien wat ze in huis hebben. Hier groeien we sámen door innovaties naar de markt te brengen, bij te dragen aan duurzaamheid, jonge mensen op te leiden en stevig in te zetten op het brede netwerk. Onze projecten – in alle soorten en maten – zijn interessant voor organisaties die actief zijn in de agrifood sector óf daarbuiten.

We zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen of bedrijven die zich aan willen sluiten. Bent u op zoek naar een samenwerking? Of heeft u misschien een springplank voor talent te bieden? Welkom bij AgriFood Capital.

We doen het gewoon. Doet u ook mee?