Nationale aanpak voedselverspilling krijgt flinke impuls

22 maart 2018

Nieuws

Onder het motto ‘Samen tegen voedselverspilling’ gaan bedrijven, kennisinstellingen, maatschappelijke organisaties en de overheid actief aan de slag om voedselverspilling in de keten te voorkomen, verminderen of verwaarden. De Taskforce Circular Economy in Food presenteerde op 20 maart jl. in Three-Sixty in Veghel de nationale actie-agenda met concrete maatregelen en doelstellingen voor de komende drie jaar.

Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit maakte op dezelfde dag bekend de ambities van de Taskforce te ondersteunen en de komende vier jaar in totaal 7 miljoen euro te investeren in de aanpak van voedselverspilling. Het geld is bestemd voor innovatie, onderzoek, monitoring en voorlichting.

Verschillende bedrijven en initiatieven uit AgriFood Capital zijn al aangesloten bij de Taskforce. De verspillingshub Three-Sixty en de Food Waste Community maken zelfs deel uit van de nationale actie-agenda. Het uiteindelijke doel van de Taskforce is om voedselverspilling in de keten van boer tot bord in 2030 met 50% te verminderen. Voor meer informatie of ook aansluiten bij de Taskforce: taskforce.ce-food@wur.nl.

Luister hier naar een interview met Bob Hutten in ‘Spraakmakers’ van 21 maart jl. op NPO Radio 1 naar aanleiding van de lancering van ‘Samen tegen voedselverspilling’.

Ik wil op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen binnen Agrifood Capital.

Ik ben ouder dan 16 jaar en ga akkoord om de nieuwsbrief te ontvangen. Voor meer informatie over je rechten, inschrijven en uitschrijven zie onze privacy verklaring.

Gezocht: mensen met een passie voor agrifood!

Noordoost-Brabant is de unieke topregio in AgriFood. Een plek waar aanpakkers, vernieuwers en uitblinkers laten zien wat ze in huis hebben. Hier groeien we sámen door innovaties naar de markt te brengen, bij te dragen aan duurzaamheid, jonge mensen op te leiden en stevig in te zetten op het brede netwerk. Onze projecten – in alle soorten en maten – zijn interessant voor organisaties die actief zijn in de agrifood sector óf daarbuiten.

We zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen of bedrijven die zich aan willen sluiten. Bent u op zoek naar een samenwerking? Of heeft u misschien een springplank voor talent te bieden? Welkom bij AgriFood Capital.

We doen het gewoon. Doet u ook mee?