#NOBontmoet tijdens de Ambtelijke Ontmoetingsdag 2018

23 maart 2018

Nieuws

Een kleine 100 beleidsambtenaren van de Regio Noordoost-Brabant, de overheidssamenwerking in AgriFood Capital, kwamen op 22 maart jl. op CHV Noordkade in Veghel bij elkaar voor de jaarlijkse Ambtelijke Ontmoetingsdag. Ook provincie en Rijkswaterstaat sloten daarbij aan. Na de opening door interim Regiomanager Richard van Loosbroek heette wethouder Jan Goijaarts alle aanwezigen welkom in Meierijstad.

Roel Schutten, directeur AgriFood Capital, ging hierna in op het ontstaan van AgriFood Capital vanuit de ambitie ‘topregio in agrifood’. Aan de hand van inspirerende voorbeelden liet hij zien hoe de verschillende (triple-helix) organisaties daarbinnen samenwerken aan maatschappelijke en economische opgaven van de regio in een bijzonder regionaal ecosysteem. 

Als intermezzo stelde Richard van Loosbroek René Peerenboom voor als de nieuwe Regiomanager en Jules Goris als de nieuwe strateeg van Noordoost-Brabant. Beiden werden ontvangen met een hartelijk applaus.

Na een inleiding door Saskia Mooihuijzen van Bureau Over Morgen over de Omgevingswet, gingen de aanwezigen in verschillende groepen aan de slag met de vertaling van de programmalijn Versterken agglomeratiekracht uit de regionale Omgevingskoers Noordoost-Brabant  naar een uitvoeringsagenda. Hierin werd de verbinding gezocht tussen mobiliteitsvraagstukken en de drie hoofdthema’s van de overheidssamenwerking in AgriFood Capital: Transitie Landbouw, Klimaat & Energie en Voeding & Gezondheid. Om de regio te versterken, zochten collega’s uit verschillende overheden met een gevarieerde achtergrond samen naar opgaven en oplossingen voor maatschappelijke en economische kwesties.

Tot slot gaf Lian Duif een presentatie over het programma van Brabant, European Region of Gastronomy 2018 en de mogelijkheden voor gemeenten hierin. De bijeenkomst werd afgesloten met een netwerkborrel waarbij de deelnemers terugkeken op een geslaagde middag.

 

Dé #NOBontmoet selfie

Ik wil op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen binnen Agrifood Capital.

Ik ben ouder dan 16 jaar en ga akkoord om de nieuwsbrief te ontvangen. Voor meer informatie over je rechten, inschrijven en uitschrijven zie onze privacy verklaring.

Gezocht: mensen met een passie voor agrifood!

Noordoost-Brabant is de unieke topregio in AgriFood. Een plek waar aanpakkers, vernieuwers en uitblinkers laten zien wat ze in huis hebben. Hier groeien we sámen door innovaties naar de markt te brengen, bij te dragen aan duurzaamheid, jonge mensen op te leiden en stevig in te zetten op het brede netwerk. Onze projecten – in alle soorten en maten – zijn interessant voor organisaties die actief zijn in de agrifood sector óf daarbuiten.

We zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen of bedrijven die zich aan willen sluiten. Bent u op zoek naar een samenwerking? Of heeft u misschien een springplank voor talent te bieden? Welkom bij AgriFood Capital.

We doen het gewoon. Doet u ook mee?