Noordoost-Brabant pilotregio voor praktijkleren met MBO praktijkverklaring

14 februari 2019

Nieuws

Een landelijke erkende praktijkverklaring op MBO niveau voor werkzoekenden of werkende mensen zonder HAVO, VWO of MBO-niveau 2 diploma. Dat is de inzet van de pilots voor praktijkleren die deze maand in twaalf regio’s van start gingen. Aan deze pilots werken onderwijs, bedrijfsleven en organisaties voor werk en inkomen mee. De regio Noordoost-Brabant is één van de 12 pilotregio’s.

De pilots zijn een initiatief van de ministeries van OCW en SZW in samenwerking met Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). Ze zijn bedoeld voor werkzoekenden én werkenden zonder startkwalificatie, die het (nog) te moeilijk vinden om een volledig mbo-diploma of een mbo-certificaat te halen. Een praktijkverklaring vergroot de kans op werk. Het kabinet verkent met deze proef een nieuwe variant van mbo-praktijkleren. Het initiatief past in de aanpak ‘Leven lang ontwikkelen’, bedoeld om mensen te stimuleren regie te nemen op hun eigen loopbaan. De proefperiode duurt twee jaar.

Het initiatief is een doorontwikkeling van de praktijkleerlijnen uit het scholingsakkoord voor laagopgeleiden dat vorig jaar binnen het arbeidsmarktprogramma AgriFood Capital Werkt! werd afgesloten. De regio Noordoost-Brabant was de eerste regio waar landelijk erkende praktijkverklaringen werden uitgegeven.

Lees meer over de pilots op de website van SBB.

Ik wil op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen binnen Agrifood Capital.

Ik ben ouder dan 16 jaar en ga akkoord om de nieuwsbrief te ontvangen. Voor meer informatie over je rechten, inschrijven en uitschrijven zie onze privacy verklaring.

Gezocht: mensen met een passie voor agrifood!

Noordoost-Brabant is de unieke topregio in AgriFood. Een plek waar aanpakkers, vernieuwers en uitblinkers laten zien wat ze in huis hebben. Hier groeien we sámen door innovaties naar de markt te brengen, bij te dragen aan duurzaamheid, jonge mensen op te leiden en stevig in te zetten op het brede netwerk. Onze projecten – in alle soorten en maten – zijn interessant voor organisaties die actief zijn in de agrifood sector óf daarbuiten.

We zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen of bedrijven die zich aan willen sluiten. Bent u op zoek naar een samenwerking? Of heeft u misschien een springplank voor talent te bieden? Welkom bij AgriFood Capital.

We doen het gewoon. Doet u ook mee?