PROTEIN: gezonde leefstijl op maat

14 maart 2019

Nieuws

Tot medio 2022 gaan kennisinstellingen, bedrijven en andere instanties uit heel Europa samen aan de slag met slimme oplossingen voor een gezonde leefstijl. Dat gebeurt in het project PROTEIN.

In PROTEIN worden de nieuwste technologieën ingezet om bijv. apps en draagbare apparaten te ondersteunen en te ontwikkelen om beter eten en meer bewegen te stimuleren. Het gaat om slimme methoden die voeding én beweging op maat mogelijk maken. Niet alleen in een thuissituatie maar ook onderweg, en bijvoorbeeld in restaurants en in supermarkten. Zo wordt de gezonde keuze een makkelijke keuze.

AgriFood Capital is één van de deelnemers van het Europese project. PROTEIN past bij de ambitie om innovatie te stimuleren door agrifood meer te verbinden met hightech (ICT, data, apps). Bovendien is ‘voeding en gezondheid’ één van de speerpunten van de regionale strategische agenda.

In de komende periode zullen verschillende pilots worden ontwikkeld. Bedrijven en organisaties uit de regio die belangstelling hebben voor PROTEIN en/of de pilots, kunnen contact opnemen met Simon Maas, s.maas@agrifoodcapital.nl.

Kijk voor meer informatie op www.protein-h2020.eu.

 

Ik wil op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen binnen Agrifood Capital.

Ik ben ouder dan 16 jaar en ga akkoord om de nieuwsbrief te ontvangen. Voor meer informatie over je rechten, inschrijven en uitschrijven zie onze privacy verklaring.

Gezocht: mensen met een passie voor agrifood!

Noordoost-Brabant is de unieke topregio in AgriFood. Een plek waar aanpakkers, vernieuwers en uitblinkers laten zien wat ze in huis hebben. Hier groeien we sámen door innovaties naar de markt te brengen, bij te dragen aan duurzaamheid, jonge mensen op te leiden en stevig in te zetten op het brede netwerk. Onze projecten – in alle soorten en maten – zijn interessant voor organisaties die actief zijn in de agrifood sector óf daarbuiten.

We zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen of bedrijven die zich aan willen sluiten. Bent u op zoek naar een samenwerking? Of heeft u misschien een springplank voor talent te bieden? Welkom bij AgriFood Capital.

We doen het gewoon. Doet u ook mee?