Samenwerking in FoodNL naar de volgende fase

11 oktober 2019

Nieuws

Tijdens European Week of Regions and Cities deze week in Brussel hebben de voedselregio’s AgriFood Capital/Regio Noordoost Brabant, Greenport Venlo en Regio FoodValley de volgende stap gezet in de samenwerking binnen FoodNL.

Ingezet gaat worden op support vanuit Europa voor de eiwittransitie en voeding & gezondheid (o.a. verspilling, voedselveiligheid en voedselzekerheid). Dit wordt één van de taken van public affairs specialist Wyno Zwanenburg, die sinds kort in Brussel actief is voor Food NL. 

Daarnaast wil FoodNL zich aansluiten bij het European Food Forum, een nieuw kennisplatform op het gebied van voeding en voedselbeleid. Er is uitvoerig gesproken met verschillende Europarlementariërs over de inbreng van de Nederlandse voedselregio’s in het nieuwe Europese Landbouw en Voedselbeleid en de nieuwe Europese Greendeal. De drie regio’s gaan gezamenlijk hiervoor concrete uitvoeringsprojecten aanleveren.

In Food NL werken AgriFood Capital, Greenport Venlo en Regio FoodValley samen in Europa aan transitie van de landbouw, voeding en gezondheid, innovatie en vertegenwoordiging van het Nederlandse regionale agrifoodbelang.

Ik wil op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen binnen Agrifood Capital.

Ik ben ouder dan 16 jaar en ga akkoord om de nieuwsbrief te ontvangen. Voor meer informatie over je rechten, inschrijven en uitschrijven zie onze privacy verklaring.

Gezocht: mensen met een passie voor agrifood!

Noordoost-Brabant is de unieke topregio in AgriFood. Een plek waar aanpakkers, vernieuwers en uitblinkers laten zien wat ze in huis hebben. Hier groeien we sámen door innovaties naar de markt te brengen, bij te dragen aan duurzaamheid, jonge mensen op te leiden en stevig in te zetten op het brede netwerk. Onze projecten – in alle soorten en maten – zijn interessant voor organisaties die actief zijn in de agrifood sector óf daarbuiten.

We zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen of bedrijven die zich aan willen sluiten. Bent u op zoek naar een samenwerking? Of heeft u misschien een springplank voor talent te bieden? Welkom bij AgriFood Capital.

We doen het gewoon. Doet u ook mee?