Save the Date: ‘Talent voor de Energietransitie’

30 augustus 2019

Nieuws

In 2050 moet de energievoorziening in Nederland bijna volledig duurzaam. Dat heeft grote gevolgen voor de manier waarop we gaan wonen, leven en werken. Van installateur tot wethouder, van boer tot vervoerder, werkgevers en opleiders … iedereen krijgt ermee te maken.

De impact van de energietransitie op de arbeidsmarkt is groot. Vooral in Noordoost-Brabant waar veel maakindustrie is en waar veel bouw- en installatiebedrijven zijn. Tot 2030 komen er duizenden banen bij. Niet alleen in de bouw, ICT en techniek maar in de volle breedte van de arbeidsmarkt.

Hoe zorgen we voor het talent dat nodig is om deze klus te klaren? Wat zijn de kansen van deze transitie voor de arbeidsmarkt? Deze vragen staan centraal tijdens het event ‘Talent voor de energietransitie’ van AgriFood Capital Werkt! Het wordt een bijeenkomst vol inspiratie die in goede banen wordt geleid door dagvoorzitter Simone van Trier.  

Datum: 3 oktober 2019, vanaf 14.30 uur
Locatie: Provinciehuis in ‘s-Hertogenbosch.

Programma
Aan het programma wordt nog vol energie gewerkt. Noteer alvast de datum!

'Talent voor de energietransitie is een initiatief van AgriFood Capital Werkt! in samenwerking met MBO Kennispact Brabant, VNO-NCW Brabant/Zeeland en de provincie Noord-Brabant.

Ik wil op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen binnen Agrifood Capital.

Ik ben ouder dan 16 jaar en ga akkoord om de nieuwsbrief te ontvangen. Voor meer informatie over je rechten, inschrijven en uitschrijven zie onze privacy verklaring.

Gezocht: mensen met een passie voor agrifood!

Noordoost-Brabant is de unieke topregio in AgriFood. Een plek waar aanpakkers, vernieuwers en uitblinkers laten zien wat ze in huis hebben. Hier groeien we sámen door innovaties naar de markt te brengen, bij te dragen aan duurzaamheid, jonge mensen op te leiden en stevig in te zetten op het brede netwerk. Onze projecten – in alle soorten en maten – zijn interessant voor organisaties die actief zijn in de agrifood sector óf daarbuiten.

We zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen of bedrijven die zich aan willen sluiten. Bent u op zoek naar een samenwerking? Of heeft u misschien een springplank voor talent te bieden? Welkom bij AgriFood Capital.

We doen het gewoon. Doet u ook mee?