Subsidie voor loopbaanadvies voor 45-plussers

1 mei 2018

Nieuws

In de huidige, snel veranderende arbeidsmarkt is het belangrijk dat mensen na blijven denken over kansen op de arbeidsmarkt en hun persoonlijke ontwikkeling. Werkenden komen daar in de praktijk echter vaak niet aan toe, zeker niet als ze goed op hun plek zitten en een druk leven leiden. Om werkende 45-plussers hiervoor een duwtje in de rug te geven, heeft het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid de tijdelijke subsidieregeling het Ontwikkeladvies opengesteld. 

De deelnemers krijgen met het Ontwikkeladvies via een gekwalificeerde loopbaanadviseur inzicht in het toekomstperspectief van het huidige werk, hun competenties en toekomstige loopbaanmogelijkheden. In een persoonlijk ontwikkelplan wordt beschreven welke acties ze gaan ondernemen om aan het werk te kunnen blijven tot het pensioen.

Het Ontwikkeladvies loopt door zolang er budget is. De regeling geldt uitsluitend voor mensen die tenminste 12 uur per week werken in een van de volgende zeven beroepen:

  • administratief en secretarieel personeel, assistenten en managementassistenten (administratieve, financieel/boekhoudkundige- en salaris- en personeelsfuncties behoren niet tot de doelgroep);
  • cateringmedewerkers;
  • verkoopmedewerkers en medewerkers logistieke centra in de detailhandel;
  • gemeenteambtenaren, werkzaam in de domeinen burger- en publiekszaken;
  • buitengewoon opsporingsambtenaren, bedoeld in artikel 142 van het Wetboek van Strafvordering, toezichthouders en handhavers;
  • schoonmakers;
  • ambulancepersoneel en meldkamerpersoneel.

Neem voor meer informatie contact op met Marcel van Ras van WerkgeversServicePunt Noordoost-Brabant (WSP NOB): mras@ibn.nl of 0413 - 28 22 04. WSP NOB is een uitvoeringsorganisatie van AgriFood Capital Werkt!.

Het Ontwikkeladvies wordt actief ondersteund via de campagne Keep on Learning van AgriFood Capital.

Ik wil op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen binnen Agrifood Capital.

Ik ben ouder dan 16 jaar en ga akkoord om de nieuwsbrief te ontvangen. Voor meer informatie over je rechten, inschrijven en uitschrijven zie onze privacy verklaring.

Gezocht: mensen met een passie voor agrifood!

Noordoost-Brabant is de unieke topregio in AgriFood. Een plek waar aanpakkers, vernieuwers en uitblinkers laten zien wat ze in huis hebben. Hier groeien we sámen door innovaties naar de markt te brengen, bij te dragen aan duurzaamheid, jonge mensen op te leiden en stevig in te zetten op het brede netwerk. Onze projecten – in alle soorten en maten – zijn interessant voor organisaties die actief zijn in de agrifood sector óf daarbuiten.

We zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen of bedrijven die zich aan willen sluiten. Bent u op zoek naar een samenwerking? Of heeft u misschien een springplank voor talent te bieden? Welkom bij AgriFood Capital.

We doen het gewoon. Doet u ook mee?