Ondersteuning voor overstap naar natuurinclusief boeren

Steeds meer agrarische ondernemers gaan natuurinclusief boeren. Zo ook de jonge veehouders Geert van den Biggelaar en Lilian van Uhm van de Koeielaar uit Uden. 
Dit doen zij vanuit hun eigen intrinsieke motivatie maar “het draagt ook bij aan een betere acceptatie van de sector."

24 november 2022

“We hebben al percelen ingezaaid met grasklaver”, vertelt Geert. “Behalve dat de koeien dat lekker vinden, haalt deze vlinderbloemige stikstof uit de lucht.” Volgens Lilian helpt deze omschakeling bovendien om aan de omgeving beter uit te leggen wat de landbouwsector doet.
 

Ondersteuning bij omschakeling

Bij natuurinclusief boeren draait alles om werken in balans met milieu, natuur en landschap. Agrarische ondernemers die willen omschakelen naar natuurinclusieve landbouw kunnen daarbij ondersteuning van de provincie krijgen.  Zo kan een professionele ondernemerscoach de boeren kosteloos begeleiden bij het opstellen van een doorontwikkelplan. Ook is het mogelijk om een subsidie te krijgen voor het maken van een businessplan.
 

 

Inspiratiebedrijven natuurinclusieve landbouw

Ben je agrarisch ondernemer en wil je net als Geert en Lilian de stap naar natuurinclusieve landbouw zetten? Neem een kijkje bij een van de 12 inspiratiebedrijven in Brabant, waaronder De Waaistap in Heeswijk-Dinther. Of ga naar de website www.landbouwenvoedselbrabant.nl voor alle mogelijkheden.