Noordoost-Brabant

De topregio in Agrifood

Het gebeurt in Noordoost-Brabant!

‘Sowing innovation, harvesting the future.’ Noordoost-Brabant heeft van oudsher een stevige positie in de agrifood wereld en in veel andere aanverwante sectoren zoals logistiek, gezondheid, maakindustrie, bouw. Dat is te danken aan de pioniers die de potentie van de regio nooit uit het oog verloren. Die generatie na generatie de innovatiekracht en concurrentiepositie van de regio waarborgden.

In Noordoost-Brabant werken mensen met hun handen, hoofd én hart. Zij zetten zich in om de sector duurzamer te maken en de initiatieven rondom ‘voeding op maat’, ‘hightech voedselsystemen van de toekomst’, duurzame eiwitproductie en het tegengaan van voedselverspilling te stimuleren.  Zij tillen de regio naar een hoger niveau. En daar zijn we trots op.

Wat maakt deze regio zo bijzonder?

De agrifood-wereld verandert steeds sneller en dat vraagt om flexibele mensen, innovatieve bedrijven en een regio die hen de ruimte biedt. Noordoost-Brabant is dé plek waar vernieuwende agrifood-projecten succesvol ontspruiten.

Een ecosysteem met internationale verbindingen om de uitwisseling van kennis en vaardigheden met mensen die buiten de regio actief zijn te realiseren. Een plek waar de kracht van face-to-face ontmoetingen, lokale dynamiek en het samenspel tussen kleine ondernemingen en grote bedrijven tot hun recht komen.

Hoe dat eruitziet? Overheden, kennisinstellingen en het bedrijfsleven werken samen aan duurzame groei. Zij-aan-zij bouwen ze aan een hoogwaardige leefomgeving met goede voorzieningen. Er zijn kennisinstellingen en startups die betekenisvolle innovaties ontwikkelen met toegevoegde waarde voor mens, plant, dier en omgeving. Kijk maar eens naar de geslaagde projecten waar verschillende agrifood-spelers samenwerken, zoals de Klimaatstresstest, Foodsquad, Eet je Vitaal, Big Developments en Agro-As de Peel.

De triple helix samenwerking: AgriFood Capital

AgriFood Capital legt een stevige fundering voor succesvolle innovaties, hardwerkende (familie)bedrijven en inspirerende kennisinstellingen. Van Heusden tot Boxmeer. We betrekken iedereen die mee wil bouwen aan Noordoost-Brabant als topregio. Groen, bedrijvig, gezond en actief.
 

 

De keten in beeld:

Onze ambitie: Noordoost-Brabant als topregio in agrifood

Onze 2020-ambitie om van deze regio ‘de topregio in agrifood’ te maken, bereiken we alleen als we samen ondernemen, groeien en vernieuwen. Heeft u een idee of wilt u iets toevoegen? Bedrijven of instellingen die de sector willen verbeteren, zijn welkom!

Uitblinkers in agrifood
We betrekken iedereen die mee wil bouwen aan Noordoost-Brabant als topregio. Stuk voor stuk uitblinkers in hun eigen vakgebied. We creëren meer banen in agrifood en andere belangrijke sectoren. Door goede ideeën om te zetten in slimme innovaties die zorgen voor welvaart en welzijn.  Door mensen met een passie voor agrifood samen te brengen en ons netwerk steeds sneller uit te breiden, maken we dit mogelijk. Talloze projecten en samenwerkingsverbanden zijn daar het bewijs van. Dat geldt niet alleen voor de agrifood keten, ook andere sectoren tellen mee. 

Ontdek wat u voor de regio betekent

Onze strategische agenda

Toekomstbestendige arbeidsmarkt

Een goed functionerende en toekomstbestendige arbeidsmarkt is cruciaal voor de toekomst van Noordoost-Brabant, De arbeidsmarkt is immers de motor van de regionale economie.

Sterke bedrijvigheid

Samen ben je sterker dan alleen, dat is onze filosofie. Dus gaan we samen voor meer business, voor krachtige bedrijven, innovatieve nieuwe producten en diensten.

Betekenisvolle innovatie

We ontwikkelen programma's en projecten, met name gericht op open innovatie. Omdat succesvolle innovaties vaak plaatsvinden op het snijvlak van sectoren, leggen we actief verbindingen.

Veerkrachtige leefomgeving

We bouwen aan een veerkrachtige leefomgeving waarbij de kwaliteit van bodem, water en lucht voor mens plant en dier voorop staan. Een sterke regio middels toplocaties, bereikbaarheid & mobiliteit, de verbinding tussen stad en platteland.

Inspirerend podium

Duurzame projecten, inspirerende bijeenkomsten en innovatieve programma’s. AgriFood Capital is óók een inspirerend podium voor de agrifood sector. Terwijl de Regiodagen Noordoost Brabant, de regionale samenwerking versterken. 

Internationaal samenwerken

Grensoverschrijdende samenwerkingen in de agrifood sector

Onze doelen en ambities laten zich niet tegenhouden door regiogrenzen. We willen nationaal en internationaal uitgroeien tot koploper in agrifood. Dit vraagt om het opzetten van bijzondere en unieke samenwerkingen met andere regio’s, zowel nationaal als internationaal. Zo verleggen we letterlijk en figuurlijk onze eigen grenzen, tot aan andere voedselregio’s als Catalonië en Midden-Denemarken. En maken we deel uit van een mondiaal netwerk van steden die actief bezig zijn met de toekomst van hun voedselvoorziening in de stad.

Dit is Noordoost-Brabant

AgriFood Capital verbindt, inspireert, ontwikkelt, financiert en presenteert. Dit zijn wij.

Ik wil op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen binnen Agrifood Capital.

Ik ben ouder dan 16 jaar en ga akkoord om de nieuwsbrief te ontvangen. Voor meer informatie over je rechten, inschrijven en uitschrijven zie onze privacy verklaring.

Gezocht: mensen met een passie voor agrifood!

Noordoost-Brabant is de unieke topregio in AgriFood. Een plek waar aanpakkers, vernieuwers en uitblinkers laten zien wat ze in huis hebben. Hier groeien we sámen door innovaties naar de markt te brengen, bij te dragen aan duurzaamheid, jonge mensen op te leiden en stevig in te zetten op het brede netwerk. Onze projecten – in alle soorten en maten – zijn interessant voor organisaties die actief zijn in de agrifood sector óf daarbuiten.

We zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen of bedrijven die zich aan willen sluiten. Bent u op zoek naar een samenwerking? Of heeft u misschien een springplank voor talent te bieden? Welkom bij AgriFood Capital.

We doen het gewoon. Doet u ook mee?