AgriFood Capital Monitor

Roel Schutten

Directeur AgriFood Capital BV

Topregio in agrifood: hoe ver staan we?

'Monitor brengt trends en ontwikkelingen Noordoost-Brabant in kaart'

Noordoost-Brabant laten excelleren als topregio in agrifood. Een regio met internationale allure, nationale aantrekkingskracht en lokale samenwerkingsvormen. Uitdagend om te ondernemen, te werken, te studeren en heerlijk om in te leven. Dat is de missie van AgriFood Capital. AgriFood Capital maakt werk van innovatie en duurzame groei in de regio Noordoost-Brabant.

Ondernemers, overheden en onderwijsinstellingen ontwikkelen innovatieve producten, technieken en concepten. Ze zoeken samen naar oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken rondom duurzaamheid, voeding en gezondheid. Dit onder het motto: Sowing innovation, harvesting the future.

AgriFood Capital heeft in het kader van haar ambitie een Monitor ontwikkeld die jaarlijks aan de hand van 28 macro-economische indicatoren de economische en innovatieve prestaties van Noordoost-Brabant samenhangend in beeld brengt. De Monitor wordt gebruikt om de strategie van de regio te bepalen, op specifieke problemen te kunnen inzoomen, de groei en ontwikkeling van de regio te monitoren en de regio profiel te geven.

De Monitor is in 2014 ontwikkeld door AgriFood Capital om de economische en maatschappelijke prestaties van Noordoost-Brabant te meten. Het instrument laat trends en ontwikkelingen in de regio over een langere periode zien. De prestatie van de regio wordt afgezet tegen provinciale en landelijke scores. Sinds 2016 is Monitor online beschikbaar. 

 

Financiering

Nieuwe samenwerkingen

Projectmanagement

Inspirerend podium

Ik wil op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen binnen Agrifood Capital.

Ik ben ouder dan 16 jaar en ga akkoord om de nieuwsbrief te ontvangen. Voor meer informatie over je rechten, inschrijven en uitschrijven zie onze privacy verklaring.

Gezocht: mensen met een passie voor agrifood!

Noordoost-Brabant is de unieke topregio in AgriFood. Een plek waar aanpakkers, vernieuwers en uitblinkers laten zien wat ze in huis hebben. Hier groeien we sámen door innovaties naar de markt te brengen, bij te dragen aan duurzaamheid, jonge mensen op te leiden en stevig in te zetten op het brede netwerk. Onze projecten – in alle soorten en maten – zijn interessant voor organisaties die actief zijn in de agrifood sector óf daarbuiten.

We zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen of bedrijven die zich aan willen sluiten. Bent u op zoek naar een samenwerking? Of heeft u misschien een springplank voor talent te bieden? Welkom bij AgriFood Capital.

We doen het gewoon. Doet u ook mee?