AgriFoodInnovation

Samenwerken aan het voedselsysteem van de toekomst

In AgriFoodInnovation werken bedrijven en kennisinstellingen in en rondom Brabant samen met overheden aan grensverleggende innovaties in agrifood. Dat doen zij door verbinding te maken tussen agrifood en high tech, ICT en data. Dit zijn sectoren die sterk vertegenwoordigd zijn in Brabant.

Waarde toevoegen
Door de krachten te bundelen, ontstaan er nieuwe en innovatieve oplossingen die toegevoegde waarde leveren voor de economie en maatschappij. In een omgeving waarin we op een duurzame manier voedsel produceren én consumeren.  

 

moonshots

De ambities van het programma worden bepaald door 'moonshots'. Dit zijn projecten die tot systeemdoorbraken moeten leiden. Partners van AgriFoodInnovation werken drie moonshots uit in businesscases:

  • slimme varkensketen
  • plantaardige restroomverwaarding. .
  • digitale gewasketen

Sterk agrifoodrech-cluster

AgriFoodInnovation draagt bij aan de ontwikkeling van een duurzaam en innovatief agrifoodtech-cluster. Deze samenwerking tussen agrifood, hightech en data brengt vernieuwing in de voedselketen die nodig is om de sector toekomstbestendig te maken.

 


AgriFoodInnovation community

Op 13 mei 2019 trapte AgriFoodInnovation af met een inspirerend event op de campus van TU/e in Eindhoven. Deze bijeenkomst markeerde de start van de AgriFoodInnovation community, bestaande uit spelers uit de betrokken sectoren die gezamenlijk de innovatie in agrifood zullen aanjagen (persbericht).

Kijk hier voor alle foto's van het startevent.


 

MEET-UPs AGRIFOOD INNOVATION community
Professionals uit de sectoren agrifood, hightech, data en ICTA kunnen lid worden van de AgriFoodInnovation community. Regelmatig worden bijeenkomsten georganiseerd. Met inspirerende sprekers uit de wereld van agrifood, hightech en ICT. Deelname is kosteloos. De eerstvolgende MEET-UP is op 14 oktober a.s. (meer informatie volgt).


Initiatiefnemers en partners
AgriFoodInnovation is een initiatief van HAS Hogeschool, Technische Universiteit Eindhoven (TU/e), Wageningen Universiteit & Research (WUR) en ZLTO.

AgriFood Capital BV is verantwoordelijk voor de projectleiding. Hierbij werkt zij samen met Brainport Development NV, REWIN West-Brabant en de Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij (BOM). Het programma wordt ondersteund door de provincie Noord-Brabant.


Meer informatie:
Elies Lemkes, kwartiermaker AgriFoodInnovation en lector HAS Hogeschool Duurzaam produceren in agrifood.

Website: www.agrifoodinnovation.nl

 

In de media

Startbijeenkomst De Gelderlander 14 mei 2019 (PDF)
Interview Athur Mol in Cursor, TU/e 14 mei 2019
Innovation Makers Agrifood Challenge in Agro&Chemie, mei 2019
Hightech ontmoet agrifood, Resource mei 2019

Ik wil op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen binnen Agrifood Capital.

Ik ben ouder dan 16 jaar en ga akkoord om de nieuwsbrief te ontvangen. Voor meer informatie over je rechten, inschrijven en uitschrijven zie onze privacy verklaring.

Gezocht: mensen met een passie voor agrifood!

Noordoost-Brabant is de unieke topregio in AgriFood. Een plek waar aanpakkers, vernieuwers en uitblinkers laten zien wat ze in huis hebben. Hier groeien we sámen door innovaties naar de markt te brengen, bij te dragen aan duurzaamheid, jonge mensen op te leiden en stevig in te zetten op het brede netwerk. Onze projecten – in alle soorten en maten – zijn interessant voor organisaties die actief zijn in de agrifood sector óf daarbuiten.

We zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen of bedrijven die zich aan willen sluiten. Bent u op zoek naar een samenwerking? Of heeft u misschien een springplank voor talent te bieden? Welkom bij AgriFood Capital.

We doen het gewoon. Doet u ook mee?