AgroProeftuin de Peel

Dé proeftuin voor pioniers in kringlooplandbouw

De primaire sector staat voor grote economische, maatschappelijk en ecologische uitdagingen. Voor de toekomst van de regio is het essentieel om de agrarische sector te vernieuwen en circulair te maken. Dit vraagt om een integrale gebiedsaanpak gericht op economische bedrijfsvoering en duurzame landschapsinrichting. En op een goed woon-, leef- en werkklimaat voor zowel boeren als buren.

In AgroProeftuin de Peel werken ondernemers, kennisinstellingen en overheden samen onder de vlag van AgriFood Capital aan de ontwikkeling van kringlooplandbouw. Er worden vernieuwende concepten getest op het gebied van emissieloze veehouderij, alternatieve eiwitproductie en biobased productie en -verwerking, bodemverbetering en natuurontwikkeling.

Op verschillende plekken in de regio is de AgroProeftuin de Peel actief. Eén ervan is een proeflocatie van ca. 35 hectare langs de Middenpeelweg in de gemeenten Uden, Sint Anthonis, Boekel, Mill & Sint Hubert en Landerd waar 14 praktijkproeven plaatsvinden.

Volg de ontwikkelingen in het proefgebied
AgroProeftuin de Peel moet hét voorbeeldgebied van kringlooplandbouw worden. Nationaal en internationaal onderscheidend. In het hele gebied worden innovatieve proeven uitgevoerd. Met volop experimenteerruimte om duurzame manieren te vinden om voedsel te produceren. 

Op www.agroproeftuindepeel.nl is te zien hoe pioniers in kringlooplandbouw aan het voedselsysteem van de toekomst werken.


PARTNERS
AgriFood Capital, gemeenten en waterschappen verenigd in Regio Noordoost Brabant, ZLTO, HAS Hogeschool, Wageningen UR, Brabantse Milieu Federatie, Provincie Noord-Brabant en ondernemers uit het gebied.


BROCHURES
Agro As de Peel: op zoek naar een nieuwe balans (PDF 2017, 168 p.)
Agro As de Peel: op zoek naar een nieuwe balans - samenvatting (PDF 2017, 20 p.)


De regio Noordoost-Brabant biedt een uitstekende proeftuin voor innovaties op gebied van duurzame voedselproductie. Door de broodnodige transitie in de agrarische sector mogelijk te maken, zijn we in staat om de concurrentiepositie van Noordoost-Brabant te versterken. AgriFood Capital maakt AgroProeftuin de Peel mede mogelijk door samenwerkende partijen met elkaar te verbinden.

 

AGROPROEFTUIN DE PEEL IN DE MEDIA

'Testplek voor agrarische vernieuwing'.
Brabants Dagblad online, 18 mei 2017.

'Boer wil kartrekker zijn van Agro as de Peel'
Brabants Dagblad online, 8 juli 2017

'Sorghum, goed voor de koeien en goed voor de Brabantse grond'.
Brabants Dagblad online, 15 september 2017

'Boerderij van de toekomst mag landen naast vliegveld Volkel'
Brabants Dagblad online, 20 oktober 2017

Ik wil op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen binnen Agrifood Capital.

Ik ben ouder dan 16 jaar en ga akkoord om de nieuwsbrief te ontvangen. Voor meer informatie over je rechten, inschrijven en uitschrijven zie onze privacy verklaring.

Gezocht: mensen met een passie voor agrifood!

Noordoost-Brabant is de unieke topregio in AgriFood. Een plek waar aanpakkers, vernieuwers en uitblinkers laten zien wat ze in huis hebben. Hier groeien we sámen door innovaties naar de markt te brengen, bij te dragen aan duurzaamheid, jonge mensen op te leiden en stevig in te zetten op het brede netwerk. Onze projecten – in alle soorten en maten – zijn interessant voor organisaties die actief zijn in de agrifood sector óf daarbuiten.

We zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen of bedrijven die zich aan willen sluiten. Bent u op zoek naar een samenwerking? Of heeft u misschien een springplank voor talent te bieden? Welkom bij AgriFood Capital.

We doen het gewoon. Doet u ook mee?