Arbeidsmarktdashboard.nl

Veronique Scharenborg

Programmamanager AgriFood Capital Werkt!

Arbeidsmarkt is de economische motor van de regio

'Inzicht in ontwikkelingen op de regionale arbeidsmarkt'

Voor een sterk ondernemersklimaat, een stevige concurrentiepositie en economische groei is een evenwichtige arbeidsmarkt van groot belang. Om als werkgever, beleidsmedewerker of onderwijsinstelling hierin de goede keuzes te maken en toekomstbestendige stappen te zetten. is inzicht en kennis nodig van de regionale arbeidsmarkt, Daarom ontwikkelde Brainport Network het Arbeidsmarktdashboard: een innovatieve en betrouwbare online informatietool die helpt bij een betere analyse, -aanpak en keuzes op de regionale arbeidsmarkt. Het arbeidsmarktdashboard werkt aan de juiste mensen met de juiste kwalificaties op de juiste plaats in bedrijven en organisaties. Ook in Noordoost-Brabant. 

Het dashboard geeft online inzicht in de arbeidsmarktsituatie door arbeidsmarktdata uit verschillende bronnen op één plek up-to-date beschikbaar te stellen. Het dashboard is een flexibele connector: andere complementaire digitale platformen, zoals loopbaanportalen, kunnen eenvoudig op het arbeidsmarktdashboard aansluiten. De tool is er voor provincies, regio’s, gemeenten, werkgevers en onderwijsinstellingen. En op termijn ook voor werkenden en werkzoekenden.

Het Arbeidsmarktdashboard is ontwikkeld door de acht partners van Brainport Network. Dat zijn de provincies Limburg en Noord-Brabant en de zes triple-helix organisatie in Zuidoost-Nederland waaronder Agrifood Capital. Focusgroepen van overheden, werkgevers en onderwijs leveren input voor de (door)ontwikkeling. Partijen zoals CBS, UWV, SBB, LISA en Jobfeed zijn verantwoordelijk voor de data. 

Financiering

Nieuwe samenwerkingen

Projectmanagement

inspirerend podium

Ik wil op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen binnen Agrifood Capital.

Ik ben ouder dan 16 jaar en ga akkoord om de nieuwsbrief te ontvangen. Voor meer informatie over je rechten, inschrijven en uitschrijven zie onze privacy verklaring.

Gezocht: mensen met een passie voor agrifood!

Noordoost-Brabant is de unieke topregio in AgriFood. Een plek waar aanpakkers, vernieuwers en uitblinkers laten zien wat ze in huis hebben. Hier groeien we sámen door innovaties naar de markt te brengen, bij te dragen aan duurzaamheid, jonge mensen op te leiden en stevig in te zetten op het brede netwerk. Onze projecten – in alle soorten en maten – zijn interessant voor organisaties die actief zijn in de agrifood sector óf daarbuiten.

We zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen of bedrijven die zich aan willen sluiten. Bent u op zoek naar een samenwerking? Of heeft u misschien een springplank voor talent te bieden? Welkom bij AgriFood Capital.

We doen het gewoon. Doet u ook mee?