Een initiatief van AgriFood Capital en de provincie Noord-Brabant
'Eten maak je in Brabant, eten beleef je in Brabant'
Voedsel maken én beleven, daar is Brabant van oudsher groot en goed in. En wil dat ook blijven. In 2018 geeft Brabant daarom als eerste Nederlandse provincie invulling aan de voedselagenda van de toekomst. Dat gebeurt onder de titel European Region of Gastronomy. Deze titel betekent een internationale erkenning voor de lange historie in voedselinnovatie en rijke gastronomische traditie van dé agrifood-provincie van Nederland.
Heel Brabant bruist van maart t/m december. Van samen verspilling aanpakken tot samen vernieuwend voedsel produceren, van een pop-up restaurant met meerdere Michelinsterren tot een zilt sea food festival: een feest voor de zintuigen met uitzicht op de toekomst van ons eten. In alles komt het Brabantse DNA tot uiting: de passie en het vermogen om te vernieuwen én de waardering voor een goede maaltijd en een lekker glas.
Initiatiefnemers AgriFood Capital en de provincie Noord-Brabant investeren samen met de Brabantse regio’s en gemeenten ruim 2,5 miljoen euro in een spetterend jaarprogramma voor en door agrifood professionals (We Are Food) voor bezoekers en inwoners (Brabant Celebrates Food).
We Are Food - Eten maak je in Brabant
Onder de noemer We Are Food gaan ondernemers, kennisinstellingen, studenten, zorgprofessionals, onderzoekers, chefs en food experts met elkaar aan de slag om het voedselsysteem te vernieuwen. Vanaf maart 2018 zet We Are Food tien maanden lang telkens één actueel foodinnovatiethema in de spotlights. Bijzondere thema's waarin teams werken aan een concrete uitkomst onder de inspirerende leiding van een gamechanger: de KeukenChef. We Are Food is een dynamische beweging die innovatief ondernemerschap en vernieuwing in het voedselsysteem stimuleert. Kijk voor het actuele programma op www.wearefood.nl.
Brabant Celebrates Food – Eten beleef je in Brabant
Met de campagne Brabant Celebrates Food wil de provincie zich nationaal en internationaal als gastvrije en gastronomische regio op de kaart zetten. Brabant Celebrates Food nodigt de regio inwoners en bezoekers uit voor een ontdekkingstocht naar smaakvol erfgoed, eetavonturen en Brabantse gezelligheid. Speciaal voor dit jaar hebben de vier Brabantse regio’s en hun gemeenten samen met VisitBrabant een rijkgevarieerd publieksprogramma gemaakt. Ook de Brabantse vrijetijdssector zet zich in voor onvergetelijke foodbelevingen in 2018. Kijk voor het actuele programma op www.brabantcelebratesfood.com.
VOOR MEER INFORMATIE
Noord-Brabant - European Region of Gastronomy 2018
Lian Duif, programmanager Foodjaar 2018: l.duif@s-hertogenbosch.nl
Innovatieprogramma WeAreFood
Robert Jan Marringa, projectleider We Are Food (AgriFood Capital) : r.marringa@agrifoodcapital.nl
Christine Veraart, corporate communicatie (AgriFood Capital): c.veraart@agrifoodcapital.nl
Brabant Celebrates Food
Justine de Jong, coördinator campagne Brabant Celebrates Food (VisitBrabant): justinedejong@visitbrabant.com
Tamara Ernst, communicatie & PR (VisitBrabant): tamaraernst@visitbrabant.com