Daniëlla Corijn

Programmamanager Voeding & Gezondheid

'Lekker in je vel is belangrijk voor gezond ouder worden'

Nu we steeds ouder worden, speelt vitaliteit een steeds belangrijkere rol in ons dagelijks leven. Een gezond gewicht en het voorkómen van chronische aandoeningen zoals diabetes (type 2) en hart- en vaatziekten staan hierbij centraal. ‘Lekker in je vel zitten’ draagt bij aan een goede gezondheid, minder ziekteverzuim en op de lange termijn aan minder zorgkosten.

Voeding Leeft, Blauwrijk, Rabobank Uden-Veghel, Brabant Zorg en Hutten hebben in samenwerking met AgriFood Capital het groepsprogramma ‘Eet je Vitaal’ ontwikkeld. Een compleet leefstijlprogramma voor werknemers gericht op verbetering van de fysieke en mentale gezondheid. De deelnemers worden begeleid door een enthousiast team van een diëtist, mental coach en een kok. De resultaten van de pilot die eind 2016 is afgerond, laten een significante daling van lichaamsgewicht en BMI zien. Ook hadden de deelnemers na afloop minder last van energiedips. Op basis van deze veelbelovende resultaten wordt het leefstijlprogramma verder doorontwikkeld. Lees meer over ‘Eet je Vitaal’ op de website van Foodsquad.

De regio Noordoost-Brabant biedt een uitstekende proeftuin voor innovaties op gebied van voeding en gezondheid. We zijn in staat om vernieuwende concepten zoals ‘Eet je Vitaal’ snel toe te passen en op te schalen. AgriFood Capital maakt ‘Eet je Vitaal’ mede mogelijk door toegang te geven tot kapitaal (REAP-subsidie) en de samenwerkende partijen met elkaar te verbinden.

Mede mogelijk gemaakt door AgriFood Capital

Nieuwe samenwerkingen gerealiseerd

Bijdrage in projectmanagement door AgriFood Capital

Inspirerend podium geboden

Ik wil op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen binnen Agrifood Capital.

Ik ben ouder dan 16 jaar en ga akkoord om de nieuwsbrief te ontvangen. Voor meer informatie over je rechten, inschrijven en uitschrijven zie onze privacy verklaring.

Gezocht: mensen met een passie voor agrifood!

Noordoost-Brabant is de unieke topregio in AgriFood. Een plek waar aanpakkers, vernieuwers en uitblinkers laten zien wat ze in huis hebben. Hier groeien we sámen door innovaties naar de markt te brengen, bij te dragen aan duurzaamheid, jonge mensen op te leiden en stevig in te zetten op het brede netwerk. Onze projecten – in alle soorten en maten – zijn interessant voor organisaties die actief zijn in de agrifood sector óf daarbuiten.

We zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen of bedrijven die zich aan willen sluiten. Bent u op zoek naar een samenwerking? Of heeft u misschien een springplank voor talent te bieden? Welkom bij AgriFood Capital.

We doen het gewoon. Doet u ook mee?