Daniëlla Corijn

Programmamanager Voeding & Gezondheid

Een bijzonder samenwerkingsverband

'Vernieuwing van het voedselsysteem door open innovatie'

Ons voedselsysteem schreeuwt om vernieuwing. Echte vernieuwing vraagt om samenwerking van aanpakkers in een open innovatiesysteem. Een systeem waarin multidisciplinaire teams met elkaar nieuwe producten en concepten ontwikkelen, testen en tot waarde brengen. Een netwerk waarin kennis en faciliteiten (‘living labs’) actief worden gedeeld.

In het open innovatienetwerk Foodsquad werken AgriFood Capital, CZ, HAS Hogeschool, Hutten, Jeroen Bosch Ziekenhuis, Rabobank, Sligro Food Group, Voeding Leeft en Wageningen Universiteit samen aan de transitie naar duurzamere voedselproductie, minder verspilling en een gezonder voedingspatroon. Kortom, een beter leven. Zo wordt er gewerkt aan meerjarige innovatieprogramma’s rond voeding voor specifieke doelgroepen en modellen voor gezonde schoolkantines en bedrijfsrestaurants. In ‘Foodsquad Opens Doors’ stellen Foodsquad partners hun kennis, expertise en faciliteiten ter beschikking aan andere aanpakkers die het verschil willen maken op gebied van voeding, leefstijl en vitaliteit. Dat maakt Foodsquad het enige consortium in Noordoost-Brabant waar bedrijven en instellingen innovatieve producten, (digitale) diensten en leefstijlprogramma’s kunnen ontwikkelen én testen. Een daadkrachtige partij, met een sterk en divers netwerk en een ondernemer als kartrekker. 

De regio Noordoost-Brabant biedt een uitstekende proeftuin voor innovatieclusters op gebied van voeding en leefstijl. Met de vernieuwende aanpak van Foodsquad tillen we innovatie op het gebied van voeding en leefstijl naar een hoger plan. AgriFood Capital maakt Foodsquad mede mogelijk door toegang te bieden tot kennis en kapitaal (REAP-subsidie, ondersteuning bij OP-Zuid subsidie) en door de samenwerkende partijen met elkaar te verbinden.
 

PARTNERS
AgriFood Capital, CZ, HAS Hogeschool, Hutten, Jeroen Bosch Ziekenhuis, Rabobank, Sligro Food Group, Voeding Leeft en Wageningen Universiteit 

 

 

Financiering

Nieuwe verbindingen

Projectmanagement

Inspirerend podium

 

 

Ik wil op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen binnen Agrifood Capital.

Ik ben ouder dan 16 jaar en ga akkoord om de nieuwsbrief te ontvangen. Voor meer informatie over je rechten, inschrijven en uitschrijven zie onze privacy verklaring.

Gezocht: mensen met een passie voor agrifood!

Noordoost-Brabant is de unieke topregio in AgriFood. Een plek waar aanpakkers, vernieuwers en uitblinkers laten zien wat ze in huis hebben. Hier groeien we sámen door innovaties naar de markt te brengen, bij te dragen aan duurzaamheid, jonge mensen op te leiden en stevig in te zetten op het brede netwerk. Onze projecten – in alle soorten en maten – zijn interessant voor organisaties die actief zijn in de agrifood sector óf daarbuiten.

We zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen of bedrijven die zich aan willen sluiten. Bent u op zoek naar een samenwerking? Of heeft u misschien een springplank voor talent te bieden? Welkom bij AgriFood Capital.

We doen het gewoon. Doet u ook mee?