Emissievrije veehouderij

Rob Verpoort

Projectleider Duurzame Leefomgeving

Emissievrije veehouderij

De veehouderij in transitie, op weg naar emissievrij in 2025

De (inter)nationale aantrekkingskracht en concurrentiepositie van Noordoost-Brabant als agrifood regio wordt in belangrijke mate bepaald door de kwaliteit van de leefomgeving. Een belangrijke pijler van de regionale economie is de veehouderij. Deze sector heeft echter een grote impact op milieu, natuur en gezondheid. Vooral mest is vaak onderwerp van maatschappelijke discussies. Dat moet anders. En dat kan ook.

In ‘Emissievrije veehouderij in 2025’ werken overheden, ondernemers en kennisinstellingen aan een toekomstbestendige agrarische sector in Noordoost-Brabant. Die de transitie heeft gemaakt naar een sector waar duurzame mestverwerking en emissievrije productie voorop staan. Met bedrijven die maatschappelijk geaccepteerd zijn en goed in het landschap passen. De gezondheid van mens en dier staan centraal. Goed dus voor boer, dier, inwoners en omgeving. We stimuleren de ontwikkeling van vernieuwende stalconcepten, emissievrije systemen en andere innovaties in circulaire economie. Vernieuwende initiatieven kunnen worden ontwikkeld en getest op proeflocaties in Agro As de Peel.

De regio Noordoost-Brabant beschikt over alle ingrediënten om zich te ontwikkelen tot koploperregio op het gebied van transitie veehouderij. Door de sector toekomstbestendig te maken met ‘emissievrije veehouderij in 2025’ als stip op de horizon, versterken we de concurrentiepositie van de regio. AgriFood Capital maakt dit mede mogelijk door toegang te bieden tot kennis, talent, kapitaal en ‘living labs’ en door alle belanghebbende partijen met elkaar te verbinden.  

Mede mogelijk gemaakt door AgriFood Capital

Nieuwe samenwerkingen

Bijdrage in projectmanagement door AgriFood Capital

Een inspirerend podium

Ik wil op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen binnen Agrifood Capital.

Ik ben ouder dan 16 jaar en ga akkoord om de nieuwsbrief te ontvangen. Voor meer informatie over je rechten, inschrijven en uitschrijven zie onze privacy verklaring.

Gezocht: mensen met een passie voor agrifood!

Noordoost-Brabant is de unieke topregio in AgriFood. Een plek waar aanpakkers, vernieuwers en uitblinkers laten zien wat ze in huis hebben. Hier groeien we sámen door innovaties naar de markt te brengen, bij te dragen aan duurzaamheid, jonge mensen op te leiden en stevig in te zetten op het brede netwerk. Onze projecten – in alle soorten en maten – zijn interessant voor organisaties die actief zijn in de agrifood sector óf daarbuiten.

We zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen of bedrijven die zich aan willen sluiten. Bent u op zoek naar een samenwerking? Of heeft u misschien een springplank voor talent te bieden? Welkom bij AgriFood Capital.

We doen het gewoon. Doet u ook mee?