Reshoring tool voor ondernemers

Fridthjof Leerdam

Produceren in het buitenland brengt, soms onverwachte, hoge kosten met zich mee. Dit zorgt ervoor dat ondernemers soms (gedeeltelijk) terugkomen op hun buitenlandse avontuur. Om meer inzicht te krijgen in zaken die gepaard gaan met productie in het buitenland - van aankoop, transport, tot en met financiële en strategische risico’s - hebben Midpoint Brabant, Regio Hart van Brabant en Tilburg University de Reshoring Tool ontwikkeld. AgriFood Capital stelt deze webtool gratis beschikbaar voor werkgevers in Noordoost-Brabant. In eerste instantie voor één jaar (2018).

Terughalen van (een deel) van het bedrijf naar Nederland of juist verplaatsen naar het buitenland? Op basis van een reeks vragen in de webtool krijgen ondernemers een handig overzicht van de kosten en baten. De kostprijs van produceren of aankopen in het buitenland kan worden vergeleken met de kostprijs van produceren of aankopen in Nederland. Zo ondersteunt de Reshoring Tool ondernemers bij het nemen van locatiebeslissingen. De met de tool verzamelde data worden gebruikt voor wetenschappelijke doeleinden.

De vragen in de tool worden ingevuld samen met de bedrijfscontactfunctionaris van de gemeente waarin de onderneming is gevestigd en een coach. Dit kan de bedrijfscontactfunctionaris zelf zijn of de accountmanager van de gemeente, een accountmanager van het Werkgeversservicepunt Noordoost-Brabant (WSP NOB) of van AANtWERK &Verspild Talent.

Ondernemers die gebruik willen maken van de Reshoring Tool, kunnen een voucher aanvragen via www.reshoringtool.nl. Na de aanvraag wordt met de ondernemers contact opgenomen om het traject in gang te zetten.

Meer weten over reshoring in het algemeen? Ga naar www.re-shoring.nl.

 

Co-Financiering

Nieuwe samenwerkingen

Begeleiding van ondernemers

Inspirerend podium

Ik wil op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen binnen Agrifood Capital.

Ik ben ouder dan 16 jaar en ga akkoord om de nieuwsbrief te ontvangen. Voor meer informatie over je rechten, inschrijven en uitschrijven zie onze privacy verklaring.

Gezocht: mensen met een passie voor agrifood!

Noordoost-Brabant is de unieke topregio in AgriFood. Een plek waar aanpakkers, vernieuwers en uitblinkers laten zien wat ze in huis hebben. Hier groeien we sámen door innovaties naar de markt te brengen, bij te dragen aan duurzaamheid, jonge mensen op te leiden en stevig in te zetten op het brede netwerk. Onze projecten – in alle soorten en maten – zijn interessant voor organisaties die actief zijn in de agrifood sector óf daarbuiten.

We zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen of bedrijven die zich aan willen sluiten. Bent u op zoek naar een samenwerking? Of heeft u misschien een springplank voor talent te bieden? Welkom bij AgriFood Capital.

We doen het gewoon. Doet u ook mee?