Logistics House

Noordoost-Brabant wil uitgroeien tot de top-3 van logistieke hotspots van Nederland. Een krachtige en duurzame logistieke sector is van belang voor de economische groei van de regio én van de agrifoodsector. Daarom opende Logistics House begin 2017 haar deuren. Het Logistics House is hét logistiek ontmoetingspunt en de uitvalsbasis voor logistieke ondernemers, ontwikkelingen, opleidingen en nieuwe business.

Het Logistics House is een initiatief van Vijfsterren Logistiek, het regionale platform van bedrijven, onderwijsinstellingen en overheden dat onder andere (agrifood)ketensamenwerking, business development en opleidingsprogramma’s in de logistieke sector faciliteert. Vijfsterren Logistiek maakt het mogelijk om de logistiek gezamenlijk te profileren. Terecht, als je bedenkt dat 55% van alle werknemers in de logistieke sector in Nederland werkzaam is in Noord-Brabant. Het Logistics House in Oss is een prachtig clubhuis om via een intensieve samenwerking new business te verkrijgen, maar ook gezamenlijk vraagstukken op te lossen, zoals de problematiek op de arbeidsmarkt.

De hoofdthema’s waar Logistics House het jaarprogramma 2018 op baseert, zijn kennis & innovatie, arbeidsmarkt en verbinden. In het kader van kennis & innovatie gaat Logistics House vijf keer per jaar een innovatietafel organiseren. Ook het stimuleren van startups valt onder het hoofdthema kennis & innovatie. Bij het thema arbeidsmarkt zal Logistics House oplossingen voor de korte en lange termijn faciliteren, zoals het investeren in een Kweekvijver voor de logistiek via het organiseren van opleidingen en stages.

Meer dan 20 partners, waaronder AgriFood Capital, zijn nauw bij het Logistics House betrokken. De samenwerking is essentieel bij het realiseren van new business en slimme oplossingen voor de toekomst zoals e-commerce en circulaire agrifood ketens. Het Logistics House gaat nog meer verbinding zoeken met de logistieke netwerken in Midden- en West-Brabant en Zuidoost-Brabant, zodat thema’s ook provinciaal kunnen worden aangepakt. Waar mogelijk wordt aangehaakt bij landelijke initiatieven zoals Nederland Distributieland, TLN en TKI Dinalog.

Co-financiering

Nieuwe samenwerkingen

Inspirerend podium

Ik wil op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen binnen Agrifood Capital.

Ik ben ouder dan 16 jaar en ga akkoord om de nieuwsbrief te ontvangen. Voor meer informatie over je rechten, inschrijven en uitschrijven zie onze privacy verklaring.

Gezocht: mensen met een passie voor agrifood!

Noordoost-Brabant is de unieke topregio in AgriFood. Een plek waar aanpakkers, vernieuwers en uitblinkers laten zien wat ze in huis hebben. Hier groeien we sámen door innovaties naar de markt te brengen, bij te dragen aan duurzaamheid, jonge mensen op te leiden en stevig in te zetten op het brede netwerk. Onze projecten – in alle soorten en maten – zijn interessant voor organisaties die actief zijn in de agrifood sector óf daarbuiten.

We zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen of bedrijven die zich aan willen sluiten. Bent u op zoek naar een samenwerking? Of heeft u misschien een springplank voor talent te bieden? Welkom bij AgriFood Capital.

We doen het gewoon. Doet u ook mee?