Omgevingskoers Noordoost-Brabant

In 2021 treedt de Omgevingswet in werking. Deze wet bundelt de wetgeving en regels voor ruimte, wonen, infrastructuur, milieu, natuur, cultureel erfgoed en water. En regelt daarmee het beheer en de ontwikkeling van de leefomgeving. Het bestaande stelsel van milieu- en ruimtelijke regels wordt door de invoering van de Omgevingswet volledig herzien en sterk vereenvoudigd.

De provincie Noord-Brabant stelt als onderdeel van deze nieuwe wet een Omgevingsvisie op die allerlei bestaande visies en regels vervangt. Eén visie maakt de afweging gemakkelijker, geeft meer duidelijkheid over wat kan en biedt ruimte voor maatwerk. Om ervoor te zorgen dat in deze visie ook de belangrijkste punten van Noordoost-Brabant een plek krijgen, ontwikkelt de Regio Noordoost-Brabant - de overheidssamenwerking in AgriFood Capital – de Omgevingskoers Noordoost-Brabant.

De Omgevingskoers Noordoost-Brabant omvat de belangrijkste opgaven, ambities en acties voor de fysieke leefomgeving die noodzakelijk zijn om Noordoost-Brabant te ontwikkelen tot innovatieve topregio in agrifood: een regio van wereldformaat waarin de agrifood sector met slimme crossovers met andere sectoren in een aantrekkelijke en duurzame leefomgeving groeit en bloeit. Dát is de ambitie van AgriFood Capital.

De Omgevingskoers is een gezamenlijk product van alle gemeenten en waterschappen in de regio. Door de Omgevingskoers in te brengen als bouwsteen voor de provinciale Omgevingsvisie kan de samenwerking op alle niveaus – van gemeente tot provincie – worden versterkt om deze ambitie van AgriFood Capital te realiseren. De provincie Noord-Brabant is vanaf het begin betrokken. De Regio Noordoost-Brabant heeft een adviserende en sturende rol in de ontwikkeling van de Omgevingskoers.

Koersdocument (PDF, 35 p.)
 

Nieuwe samenwerkingen

Advisering

Inspirerend podium

Ik wil op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen binnen Agrifood Capital.

Ik ben ouder dan 16 jaar en ga akkoord om de nieuwsbrief te ontvangen. Voor meer informatie over je rechten, inschrijven en uitschrijven zie onze privacy verklaring.

Gezocht: mensen met een passie voor agrifood!

Noordoost-Brabant is de unieke topregio in AgriFood. Een plek waar aanpakkers, vernieuwers en uitblinkers laten zien wat ze in huis hebben. Hier groeien we sámen door innovaties naar de markt te brengen, bij te dragen aan duurzaamheid, jonge mensen op te leiden en stevig in te zetten op het brede netwerk. Onze projecten – in alle soorten en maten – zijn interessant voor organisaties die actief zijn in de agrifood sector óf daarbuiten.

We zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen of bedrijven die zich aan willen sluiten. Bent u op zoek naar een samenwerking? Of heeft u misschien een springplank voor talent te bieden? Welkom bij AgriFood Capital.

We doen het gewoon. Doet u ook mee?