Sectorplan Noordoost-Brabant

René Toemen

Projectleider Sectorplan Noordoost-Brabant

Meer mobiliteit op de arbeidsmarkt

De arbeidsmarkt in Noordoost-Brabant verandert. In diverse sectoren, zoals techniek en de dienstensector, blijft naar verwachting het aantal vacatures de komende tijd (sterk) toenemen. In andere sectoren verdwijnen er steeds meer banen. Om vraag en aanbod van personeel met elkaar in balans te brengen en een toekomstbestendige arbeidsmarktregio te creëren, heeft AgriFood Capital Werkt! het Sectorplan Noordoost-Brabant gelanceerd.

Het regionaal sectorplan biedt werkgevers en werknemers ondersteuning en geeft inzicht in beschikbare subsidies via de website van het Sectorplan Noordoost-Brabant. Werkzoekenden kunnen via subsidieregelingen worden begeleid naar ander werk, bijvoorbeeld in een andere, meer kansrijke sector. Via coaching, bijscholing of omscholing wordt het makkelijker om van werk naar werk te gaan of om aan een baan te komen. De mobiliteit tussen sectoren wordt hiermee gestimuleerd. Met als doelstelling: 800 mensen aan een kansrijke baan helpen.

Voor de uitvoering van Regionaal Sectorplan Noordoost-Brabant is 3,3 miljoen euro beschikbaar. Het Rijk subsidieert hiervan bijna 1,7 miljoen euro, het overige deel is afkomstig van sociale partners en gemeenten. De subsidieregeling loopt tot en met april 2018. Het doel is om vóór die tijd 800 werklozen en werknemers die met ontslag worden bedreigd, duurzaam te laten instromen in kansrijke beroepen in Noordoost-Brabant.

Het regionaal Sectorplan Noordoost-Brabant is een initiatief van AgriFood Capital Werkt!, het arbeidsmarktprogramma van AgriFood Capital. In de uitvoering wordt samengewerkt met BZW, FNV, CNV, Servicepunt Leren en werken, het WerkgeversServicepunt Noordoost-Brabant, gemeenten en het UWV.

Co-financiering

Nieuwe verbindingen

Projectmanagement

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Noord-Brabant.

Ik wil op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen binnen Agrifood Capital.

Ik ben ouder dan 16 jaar en ga akkoord om de nieuwsbrief te ontvangen. Voor meer informatie over je rechten, inschrijven en uitschrijven zie onze privacy verklaring.

Gezocht: mensen met een passie voor agrifood!

Noordoost-Brabant is de unieke topregio in AgriFood. Een plek waar aanpakkers, vernieuwers en uitblinkers laten zien wat ze in huis hebben. Hier groeien we sámen door innovaties naar de markt te brengen, bij te dragen aan duurzaamheid, jonge mensen op te leiden en stevig in te zetten op het brede netwerk. Onze projecten – in alle soorten en maten – zijn interessant voor organisaties die actief zijn in de agrifood sector óf daarbuiten.

We zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen of bedrijven die zich aan willen sluiten. Bent u op zoek naar een samenwerking? Of heeft u misschien een springplank voor talent te bieden? Welkom bij AgriFood Capital.

We doen het gewoon. Doet u ook mee?