Strategische Personeelsplanning

Jos van Asten

Programmalijncoördinator Werken van Morgen

Noordoost-Brabant brengt business strategie en de vraag naar personeel op één lijn

De omgeving van bedrijven is in beweging: economische onzekerheden, toenemende krapte op de arbeidsmarkt, vergrijzing en zelfbewustere medewerkers en klanten. De kranten staan er dagelijks vol van, waarbij het veelal lijkt of belanghebbenden ontwikkelingen en tekorten niet hadden zien aankomen. Het is meer dan ooit noodzakelijk om de bedrijfsstrategie en het personeelsbeleid goed op elkaar af te stemmen om een ‘gezonde toekomst’ tegemoet te gaan.

Strategische Personeelsplanning (SPP) geeft inzicht in huidige en toekomstige arbeidsmarktvraagstukken door de strategische koers van een bedrijf en de gevolgen hiervan voor de bezetting in kaart te brengen. Dit inzicht helpt ondernemers om gerichte stappen te zetten in bijv. talentonwikkeling, werving, inzetbaarheid en mobiliteit van personeel. Door SPP kunnen ondernemingen beter inspelen op interne en externe ontwikkelingen (o.a. op de arbeidsmarkt, kosten besparen en omzet verhogen. De toekomst van organisaties wordt hiermee beter geborgd en de juiste acties kunnen tijdig worden ingezet om aan de vraag te kunnen (blijven) voldoen

Speciaal voor bedrijven in Noordoost-Brabant ontwikkelden AgriFood Capital Werkt! en de Brabantse Zeeuwse Werkgeversvereniging (BZW) een website over strategische personeelsplanning. De website biedt achtergrondinformatie over SPP, ervaringsverhalen en een toolbox om zelf met SPP aan de slag te gaan. Bedrijven kunnen ondersteuning krijgen bij de invoering van SPP in de vorm van trainingen en cursussen. Ook is er een quickscan ontwikkeld die bedrijven onmiddellijk bewust maakt van de gevolgen van strategische keuzes, factoren die hierop van invloed zijn en de conseqenties voor personeel. 

 

 

Financiering

Nieuwe samenwerkingen

Projectmanagement

Inspirerend podium

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Noord-Brabant.

Ik wil op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen binnen Agrifood Capital.

Ik ben ouder dan 16 jaar en ga akkoord om de nieuwsbrief te ontvangen. Voor meer informatie over je rechten, inschrijven en uitschrijven zie onze privacy verklaring.

Gezocht: mensen met een passie voor agrifood!

Noordoost-Brabant is de unieke topregio in AgriFood. Een plek waar aanpakkers, vernieuwers en uitblinkers laten zien wat ze in huis hebben. Hier groeien we sámen door innovaties naar de markt te brengen, bij te dragen aan duurzaamheid, jonge mensen op te leiden en stevig in te zetten op het brede netwerk. Onze projecten – in alle soorten en maten – zijn interessant voor organisaties die actief zijn in de agrifood sector óf daarbuiten.

We zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen of bedrijven die zich aan willen sluiten. Bent u op zoek naar een samenwerking? Of heeft u misschien een springplank voor talent te bieden? Welkom bij AgriFood Capital.

We doen het gewoon. Doet u ook mee?