In 2018 gingen ondernemers, kennisinstellingen, studenten, zorgprofessionals, onderzoekers, chefs en food experts elkaar aan de slag in het innovatieprogramma We Are Food. Met inspirerende innovaties gaven ze samen invulling aan de voedselagenda van de toekomst.

Brabant Europese Regio van de Gastronomie
De oorsprong van We Are Food lag in de titel 'Brabant, Europese regio van de Gastronomie 2018'. Ter gelegenheid van dit bijzondere Brabantse foodjaar werden twee Brabantbrede programma's ontwikkeld: een innovatieprogramma voor professionals en een publieksprogramma.

In het innovatieprogramma WeAreFood, uitgevoerd door AgriFood Capital, gingen ondernemers, kennisinstellingen, studenten, zorg-professionals, onderzoekers, chefs en food experts met elkaar aan de slag om het voedselsysteem verder te vernieuwen. Tien maanden lang zetten ze één actueel thema in de schijnwerpers. Van het aanpakken van voedselverspilling, via producten van Brabantse bodem tot de laatste maand waar de Brabantse gastvrijheid centraal staat. 

Met de campagne Brabant Celebrates Food, uitgevoerd door VisitBrabant, wilde Brabant zich nationaal en internationaal als gastvrije en gastronomische regio op de kaart zetten. Van pop-up restaurants via food festivals naar inspirerende tentoonstellingen: alles draaide om voedselbeleving.

In een speciaal online magazine is het Brabantse foodjaar kleurrijk in beeld gebracht.

We Are Food vanaf 2019
We Are Food krijgt een vervolg. Ga voor de actuele ontwikkelingen naar www.wearefood.nl.

Ik wil op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen binnen Agrifood Capital.

Ik ben ouder dan 16 jaar en ga akkoord om de nieuwsbrief te ontvangen. Voor meer informatie over je rechten, inschrijven en uitschrijven zie onze privacy verklaring.

Gezocht: mensen met een passie voor agrifood!

Noordoost-Brabant is de unieke topregio in AgriFood. Een plek waar aanpakkers, vernieuwers en uitblinkers laten zien wat ze in huis hebben. Hier groeien we sámen door innovaties naar de markt te brengen, bij te dragen aan duurzaamheid, jonge mensen op te leiden en stevig in te zetten op het brede netwerk. Onze projecten – in alle soorten en maten – zijn interessant voor organisaties die actief zijn in de agrifood sector óf daarbuiten.

We zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen of bedrijven die zich aan willen sluiten. Bent u op zoek naar een samenwerking? Of heeft u misschien een springplank voor talent te bieden? Welkom bij AgriFood Capital.

We doen het gewoon. Doet u ook mee?