Smart food systems

Robert Jan Marringa

Projectleider Dutch Agri Food Week | Programmamanager Smart Food Systems

Smart food systems

We willen de beste worden in de voedselsystemen van de toekomst waarin high tech en agrifood hand in hand gaan.

Smart Food Systems
Wij zijn de makers van het voedsel van vandaag en van morgen. In Smart Food Systems werken we aan de duurzame voedselsystemen en -concepten van de toekomst. Dat is hard nodig omdat de wereld verandert. De wereldbevolking blijft stijgen en welvaart neemt toe. Steeds meer mensen trekken naar de stad neemt toe. Het gebruik van big data is inmiddels niet meer weg te denken uit onze dagelijkse leven en werken. Ook zien we veranderingen in aankoop- en eetgedrag van consumenten.

De uitdaging zit in slimme productiemethoden voor (voldoende) voedingsmiddelen die minder ruimte en energie vragen. Met respect voor mens, plant, dier en omgeving. We willen de beste worden in de voedselsystemen van de toekomst waarin high tech en agrifood hand in hand gaan. In (Oost-)Brabant zijn alle hiervoor noodzakelijke ingrediënten aanwezig: kennis, ondernemerschap, netwerk en living labs. De regio is een voedingsbodem voor ondernemers en kennisinstellingen om de wereld slimmer van duurzaam voedsel te voorzien. Bijvoorbeeld door high tech stalsystemen, precisielandbouw en innovatieve productiemethoden voor plantaardige en dierlijke eiwitten mogelijk te maken. Hiermee versterken we unieke positie van Brabant.

Smart Food Systems is er voor ondernemers die willen innoveren op het snijvlak van food en high tech.
Benieuwd naar de projecten?
Idee voor een project of meer informatie? Robert Jan Marringa, programmamanager Smart Food Systems, r.marringa@agrifoodcapital.nl of via telefoonnummer 06 23 85 40 43

 

 

Projecten

Ik wil op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen binnen Agrifood Capital.

Ik ben ouder dan 16 jaar en ga akkoord om de nieuwsbrief te ontvangen. Voor meer informatie over je rechten, inschrijven en uitschrijven zie onze privacy verklaring.

Gezocht: mensen met een passie voor agrifood!

Noordoost-Brabant is de unieke topregio in AgriFood. Een plek waar aanpakkers, vernieuwers en uitblinkers laten zien wat ze in huis hebben. Hier groeien we sámen door innovaties naar de markt te brengen, bij te dragen aan duurzaamheid, jonge mensen op te leiden en stevig in te zetten op het brede netwerk. Onze projecten – in alle soorten en maten – zijn interessant voor organisaties die actief zijn in de agrifood sector óf daarbuiten.

We zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen of bedrijven die zich aan willen sluiten. Bent u op zoek naar een samenwerking? Of heeft u misschien een springplank voor talent te bieden? Welkom bij AgriFood Capital.

We doen het gewoon. Doet u ook mee?