Circulaire agrifood

Circulaire agrifood

Noordoost-Brabant beschikt over de visie, kennis, infrastructuur en proeflocaties voor een haalbaar en volhoudbaar toekomstperspectief.

Circulaire agrifood
De agrifood sector in Noordoost-Brabant staat onder druk, zowel economisch, ecologisch als maatschappelijk. We moeten zuiniger omgaan met de aarde en haar grondstoffen. Minder verspillen en minder vervuilen. In Circulaire AgriFood richten we ons op een economisch haalbaar systeem waarin voedselproducten en -ingrediënten zoveel mogelijk worden hergebruikt. Of veilig terug de natuur in gaan. Dat is nodig als we de groeiende wereldbevolking ook in de toekomst van voedsel willen blijven voorzien. Zonder de biodiversiteit te verliezen.

Noordoost-Brabant beschikt over de visie, kennis, infrastructuur en proeflocaties ('living labs') voor een haalbaar en volhoudbaar toekomstperspectief. Alle ingrediënten die nodig zijn om circulaire economie concreet te maken en over te gaan naar de innovatieve, duurzame voedselproductie van de toekomst. We sluiten biologische en ecologische kringlopen en dringen verspilling terug. Noordoost-Brabant regio kan én wil zich ontwikkelen tot koploper-regio op dit gebied. De lange traditie in voedselproductie en sterke cultuur van vernieuwend ondernemerschap maken dit mogelijk.

Circulaire AgriFood is er voor gedreven partijen (bedrijfsleven, kennisinstellingen, overheden, maatschappelijke organisaties én inwoners) die deze transitie naar circulaire voedselsystemen gezamenlijk willen helpen realiseren. Projectidee of meer informatie? Reageer via communicatie@agrifoodcapital.nl.

Projecten

Ik wil op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen binnen Agrifood Capital.

Ik ben ouder dan 16 jaar en ga akkoord om de nieuwsbrief te ontvangen. Voor meer informatie over je rechten, inschrijven en uitschrijven zie onze privacy verklaring.

Gezocht: mensen met een passie voor agrifood!

Noordoost-Brabant is de unieke topregio in AgriFood. Een plek waar aanpakkers, vernieuwers en uitblinkers laten zien wat ze in huis hebben. Hier groeien we sámen door innovaties naar de markt te brengen, bij te dragen aan duurzaamheid, jonge mensen op te leiden en stevig in te zetten op het brede netwerk. Onze projecten – in alle soorten en maten – zijn interessant voor organisaties die actief zijn in de agrifood sector óf daarbuiten.

We zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen of bedrijven die zich aan willen sluiten. Bent u op zoek naar een samenwerking? Of heeft u misschien een springplank voor talent te bieden? Welkom bij AgriFood Capital.

We doen het gewoon. Doet u ook mee?