Ruimtelijke ontwikkeling

Linda IJsseldijk

Contactpersoon Ruimtelijke Ontwikkeling

Ruimtelijke ontwikkeling

We zetten nog meer in op duurzame verbindingen tussen stad en platteland

Ruimtelijke ontwikkeling
Om de economische en maatschappelijke uitdagingen in Noordoost-Brabant aan te kunnen gaan, moet ook de fysieke omgeving duurzaam zijn ingericht. In ‘Ruimtelijke ontwikkeling’ werken overheden, kennisinstellingen en ondernemers samen aan behoud en verbetering van de ruimtelijke kwaliteit. Dit is nodig om de regio aantrekkelijk te houden.

Wat we doen en hoe, is ingegeven door de nieuwe Omgevingswet. Deze treedt naar verwachting in 2021 in werking. In de aanloop van deze nieuwe wet moeten de provincie en gemeenten een omgevingsvisie opstellen. Vanuit de regio Noordoost-Brabant leveren we hiervoor bouwstenen aan en denken we mee. Dit gebeurt in samenspraak met de provincie en de aangesloten gemeenten.

Het DNA en de kernkwaliteiten (agrifood) van de regio, zoals vastgelegd in de Omgevingskoers, vormen de basis van deze bouwstenen. We zetten nog meer in op duurzame verbindingen tussen stad en platteland. Op het vitaliseren van landelijk gebied. Hiervoor investeren we onder andere in grond en gebouwen. In wegen- en waternetwerk. Zo werken we samen aan de inrichting van een gezonde, veilige en duurzame regio. Aantrekkelijk om in te wonen, werken, studeren en ondernemen.

Idee voor een project of meer informatie? Neem contact op met Linda IJsseldijk.

Projecten

Ik wil op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen binnen Agrifood Capital.

Ik ben ouder dan 16 jaar en ga akkoord om de nieuwsbrief te ontvangen. Voor meer informatie over je rechten, inschrijven en uitschrijven zie onze privacy verklaring.

Gezocht: mensen met een passie voor agrifood!

Noordoost-Brabant is de unieke topregio in AgriFood. Een plek waar aanpakkers, vernieuwers en uitblinkers laten zien wat ze in huis hebben. Hier groeien we sámen door innovaties naar de markt te brengen, bij te dragen aan duurzaamheid, jonge mensen op te leiden en stevig in te zetten op het brede netwerk. Onze projecten – in alle soorten en maten – zijn interessant voor organisaties die actief zijn in de agrifood sector óf daarbuiten.

We zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen of bedrijven die zich aan willen sluiten. Bent u op zoek naar een samenwerking? Of heeft u misschien een springplank voor talent te bieden? Welkom bij AgriFood Capital.

We doen het gewoon. Doet u ook mee?