Duurzame leefomgeving

Liesbeth de Theije

Programmamanager Transitie Landbouw

Duurzame leefomgeving

We ontwikkelen proeflocaties waar innovaties kunnen worden ontwikkeld en getest.

Duurzame Leefomgeving
Om de regio Noordoost-Brabant toekomstbestendig te maken, moet onze leefomgeving nog flink veranderen. Binnen het thema Duurzame Leefomgeving slaan overheden, kennisinstellingen en ondernemers de handen ineen om de regio aantrekkelijk te houden om te wonen, werken, studeren en ondernemen. Nu en in de toekomst.

In 2016 heeft Nederland ingestemd met het VN Klimaatakkoord van Parijs. Belangrijke maatregelen die dit akkoord vraagt, zijn het energieneutraal, klimaatbestendig en circulair maken van regio’s en landen. Dit is nodig om opwarming van de aarde te beperken. We investeren in verbetering van de kwaliteit van lucht, water en de bodem en bereiden ons met burgers en ondernemers voor op klimaatadaptatie. Want daar liggen nog belangrijke opgaven. Ook ontwikkelen we emissievrije voedselsystemen. Door middel van een regionale klimaat- en energiestrategie pakken we samen met kennispartners en bedrijven de opgaven voor agrarische bedrijven op. Daarnaast investeren we in verbindingen tussen stad en platteland en economische en maatschappelijke activiteiten. We maken een aantrekkelijk en gezond ondernemerslandschap mogelijk. Door te investeren in landschap, biodiversiteit en ruimtelijke kwaliteit. En door de ontwikkeling en beheer van natuur, duurzame bodem en waterinnovaties. In samenhang met economische activiteiten.

Idee voor een project of meer informatie? Neem dan contact op met Liesbeth de Theije.

Projecten

Ik wil op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen binnen Agrifood Capital.

Ik ben ouder dan 16 jaar en ga akkoord om de nieuwsbrief te ontvangen. Voor meer informatie over je rechten, inschrijven en uitschrijven zie onze privacy verklaring.

Gezocht: mensen met een passie voor agrifood!

Noordoost-Brabant is de unieke topregio in AgriFood. Een plek waar aanpakkers, vernieuwers en uitblinkers laten zien wat ze in huis hebben. Hier groeien we sámen door innovaties naar de markt te brengen, bij te dragen aan duurzaamheid, jonge mensen op te leiden en stevig in te zetten op het brede netwerk. Onze projecten – in alle soorten en maten – zijn interessant voor organisaties die actief zijn in de agrifood sector óf daarbuiten.

We zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen of bedrijven die zich aan willen sluiten. Bent u op zoek naar een samenwerking? Of heeft u misschien een springplank voor talent te bieden? Welkom bij AgriFood Capital.

We doen het gewoon. Doet u ook mee?