Bereikbaarheid en Mobiliteit

Rian Snijder

Bereikbaarheid en Mobiliteit

Samen in transitie naar slimme en schone mobiliteit.

Vanuit internationaal perspectief ligt Noordoost-Brabant tussen de Randstad en het Ruhrgebied. Op nationaal niveau is de regio gunstig gelegen tussen de economische concentraties Randstad, Food Valley, Greenport en Brainport. Wil Noordoost-Brabant kunnen excelleren als topregio in agrifood, dan moeten mensen, producten en diensten zich makkelijk in, naar en uit deze gebieden kunnen bewegen. Dat maakt de regio aantrekkelijk om in te wonen, leven en werken. Het versterkt ook de exportpositie van de agrifood sector en andere bedrijvigheid.

In ‘Mobiliteit en bereikbaarheid’ werken overheden, ondernemers en kennisinstellingen samen aan duurzame oplossingen voor knelpunten op de weg, water en spoor. Aan betere en technologisch ‘slimme’ verbindingen tussen regio’s, steden en kernen. De regio zet sterk in op bereikbaarheid van voorzieningen. In de snel veranderende mobiliteitswereld met zelfrijdende auto’s, deelauto’s en steeds meer elektrisch vervoer, stimuleren we innovaties op weg naar slimme en schone mobiliteit. We investeren in goede (snel)fietsverbindingen en hoogwaardig openbaar vervoer. 

Projecten

Ik wil op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen binnen Agrifood Capital.

Ik ben ouder dan 16 jaar en ga akkoord om de nieuwsbrief te ontvangen. Voor meer informatie over je rechten, inschrijven en uitschrijven zie onze privacy verklaring.

Gezocht: mensen met een passie voor agrifood!

Noordoost-Brabant is de unieke topregio in AgriFood. Een plek waar aanpakkers, vernieuwers en uitblinkers laten zien wat ze in huis hebben. Hier groeien we sámen door innovaties naar de markt te brengen, bij te dragen aan duurzaamheid, jonge mensen op te leiden en stevig in te zetten op het brede netwerk. Onze projecten – in alle soorten en maten – zijn interessant voor organisaties die actief zijn in de agrifood sector óf daarbuiten.

We zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen of bedrijven die zich aan willen sluiten. Bent u op zoek naar een samenwerking? Of heeft u misschien een springplank voor talent te bieden? Welkom bij AgriFood Capital.

We doen het gewoon. Doet u ook mee?