Regionaal Werkbedrijf

Inge Willems

Programmalijncoördinator Regionaal Werkbedrijf

Regionaal Werkbedrijf

In Noordoost-Brabant gaan we net een stap verder

Regionaal Werkbedrijf
In een toekomstbestendige arbeidsmarkt is er plaats voor iedereen. Dus ook voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Deze mensen zijn ziek geweest, hebben een handicap of zijn langdurig werkloos. Deze hebben veelal een duwtje in de rug nodig om hen (terug) het arbeidsproces in te krijgen. Wettelijk is bepaald dat werkgevers een aantal van deze specifieke groep in dienst moeten hebben, ook wel baanafspraken genoemd. Om dit goed te organiseren, moet elke arbeidsmarktregio in Nederland een Regionaal Werkbedrijf hebben.

Regionaal Werkbedrijf Noordoost-Brabant is een netwerkorganisatie van gemeenten, werkgevers- en werknemersorganisaties, bedrijven voor sociale werkvoorziening en UWV. Samen zorgen ze voor de invulling van de wettelijke baanafspraken (Sociaal Akkoord 2013 en de Participatiewet) en een goede ondersteuning van de werkgevers. In Noordoost-Brabant gaan we alleen net een stap verder. We willen namelijk alle niet-werkende werkzoekenden via het Werkbedrijf aan werk helpen. Voor werkgevers die sociaal willen ondernemen hebben we een belangrijk aanspreekpunt: het Werkgeversservicepunt Noordoost-Brabant. Deze organisatie helpt ondernemers bij werving en selectie van personeel. Ook krijgen ondernemers advies over duurzaam personeelsbeleid.

 

Projecten

Ik wil op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen binnen Agrifood Capital.

Ik ben ouder dan 16 jaar en ga akkoord om de nieuwsbrief te ontvangen. Voor meer informatie over je rechten, inschrijven en uitschrijven zie onze privacy verklaring.

Gezocht: mensen met een passie voor agrifood!

Noordoost-Brabant is de unieke topregio in AgriFood. Een plek waar aanpakkers, vernieuwers en uitblinkers laten zien wat ze in huis hebben. Hier groeien we sámen door innovaties naar de markt te brengen, bij te dragen aan duurzaamheid, jonge mensen op te leiden en stevig in te zetten op het brede netwerk. Onze projecten – in alle soorten en maten – zijn interessant voor organisaties die actief zijn in de agrifood sector óf daarbuiten.

We zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen of bedrijven die zich aan willen sluiten. Bent u op zoek naar een samenwerking? Of heeft u misschien een springplank voor talent te bieden? Welkom bij AgriFood Capital.

We doen het gewoon. Doet u ook mee?