Werken en leren

Flexibel, talentvol, inclusief

Onze doelstellingen zijn helder. Een goed functionerende en toekomstbestendige arbeidsmarkt waarin alle talent wordt benut. Met plaats voor iedereen in een economisch sterke regio met voldoende werkgelegenheid. Voor flexibele werkgevers en goed geschoolde werknemers. Dit is cruciaal voor de toekomst van Noordoost-Brabant. De arbeidsmarkt is immers de motor van de regionale economie.

De huidige arbeidsmarkt is flink in beweging. Vooral de toenemende robotisering en digitalisering hebben een grote impact op de banen van vandaag en morgen. Er ontstaan nieuwe markten en businessmodellen. Banen verdwijnen en nieuwe beroepen komen op. Beroepen die we nu nog niet kennen en die om andere, soms nieuwe vaardigheden vragen. Ook zit de economie weer in de lift.

Vraag en aanbod beter in balans


De ontwikkelingen op de arbeidsmarkt volgen elkaar steeds sneller op. Vraag naar en aanbod van personeel sluiten hierdoor soms steeds moeilijker op elkaar aan. In agrifood en in andere sterke sectoren in onze regio. Willen we de regionale economie verder versterken dan moeten werkgevers, werknemers en werkzoekenden flexibel kunnen blijven inspelen op al deze veranderingen. Kernwoorden hierbij zijn: vitaliteit, betrokkenheid en ontwikkeling.

Keep on learning


Om dit te realiseren werken bedrijven, overheden, onderwijs- en kennisinstellingen, de vakbonden en het UWV samen in AgriFood Capital Werkt! met als doel: een leven lang leren voor alle talenten in Noordoost-Brabant. Om een arbeidsmarkt te realiseren die flexibel, talentvol en inclusief is; duurzaam en toekomstbestendig. 'Keep on Learning' is het motto van de beweging in Noordoost-Brabant van werkgevers en werknemers die zich willen blijven ontwikkelen.

Ga voor meer informatie naar www.keeponlearning.nl


Waar zetten we op in?

De komende jaren zetten we vooral in op strategische personeelsplanning en duurzame inzetbaarheid van werknemers in bedrijven. In het onderwijs staan 21e-eeuwse vaardigheden, loopbaanoriëntatie en een goede aansluiting met de praktijk centraal. We faciliteren loopbaanontwikkeling, scholing en werk voor werknemers en werkzoekenden. En voor kwetsbare jongeren en andere mensen voor wie het lastig is om een plekje op de arbeidsmarkt te vinden, ontwikkelen we speciale programma’s. Zo werken we samen aan een economisch sterke regio. Waar plaats is voor iedereen en waar alle talenten worden benut.

De uitgangspunten van AgriFood Capital Werkt!


In 2020 is Noordoost-Brabant topregio in agrifood met een toekomstbestendige arbeidsmarkt. Waar organisaties flexibel inspelen op ontwikkelingen en medewerkers zelf verantwoordelijkheid nemen voor hun loopbaan. Iedereen die wil en kan werken, krijgt én benut volop kansen om zich verder te ontwikkelen. Een regio waar werkgevers graag blijven en die nieuwe werkgevers aantrekt. Goed opgeleide werknemers staan klaar staan om aan de slag te gaan. Dat is waar werkgevers, onderwijsinstellingen, overheden, werknemersorganisaties en andere partners zich in AgriFood Capital Werkt! voor inzetten. Samen werken we aan een dynamische en vooral wendbare arbeidsmarktregio.

Leer meer over AgriFood Capital Werkt!

De juiste oplossingen voor werkgevers

Wij werken aan een toekomstbestendige arbeidsmarkt voor werkgevers en inwoners van Noordoost-Brabant. Voor werkgevers bieden we gratis oplossingen. Neem voor meer informatie contact met ons op via de hieronder vermelde mailadressen.

Strategie en HR

Met Strategische Personeelsplanning (SPP) koppelt u de strategische koers van uw organisatie aan uw personeelsbeleid. Hierdoor kunt u beter inspelen op veranderingen op de arbeidsmarkt. Wij helpen u via gratis workshops en trainingen. 
j.vanasten@agrifoodcapital.nl

SPP Noordoost-Brabant

Duurzame inzetbaarheid

Wilt u (meer) investeren in de vitaliteit, betrokkenheid en ontwikkeling van uw medewerkers? In Noordoost-Brabant bieden wij u financiële en professionele hulp bij trajecten in duurzame inzetbaarheid. Uw bedrijf wordt wend- en weerbaarder.
j.vanasten@agrifoodcapital.nl

Wendbaar NOB

Holland Expat Center

Heeft u buitenlandse werknemers in dienst? Het Holland Expat Center South (HECS) is een one-stop-shop voor expats en hun werkgevers. Hier kunt u terecht om uw medewerkers (sneller) 'thuis' te maken in Noordoost-Brabant. 
f.leerdam@agrifoodcapital.nl

Holland Expat Center

Reshoring Tool

Produceren in het buitenland of toch in Nederland? En meer specifiek: in Noordoost-Brabant? Wij helpen u gratis een keuze te maken met de Reshoring Tool. Deze webtool geeft u een vergelijkend overzicht van de kosten en baten. Vraag een voucher aan. 
f.leerdam@agrifoodcapital.nl

Reshoring Tool

Arbeidsmarktdashboard

Wilt u weten hoe het met de arbeidsmarkt in Noordoost-Brabant is? Ga naar Arbeidsmarktdashboard.nl en krijg direct inzicht in de actuele situatie in diverse regio’s. Deze webtool kan u helpen bij het maken van strategische keuzes in beleid en organisatie. 
v.scharenborg@agrifoodcapital.nl

Arbeidsmarktdashboard

WSP Noordoost-Brabant

Heeft u vragen over personeel en in het bijzonder over het aantrekken van werkzoekenden en nieuw talent? Dan biedt het Werkgeversservicepunt Noordoost-Brabant uitkomst. U krijgt uw eigen accountmanager die met raad en daad voor u klaar staat.
inge.willems@wiseup.nl

WSP Noordoost-Brabant

Talent uit NOB

Bent u op zoek naar personeel? Talent uit Noordoost-Brabant laat u via filmpjes direct kennismaken met mogelijke kandidaten. Maak nu snel kennis met misschien wel uw nieuwe medewerker. Wij brengen u belangeloos met hem of haar in contact.
inge.willems@wiseup.nl

Talent uit NOB

Leren en Werken NOB

Op zoek naar (bij)scholing of loopbaanmogelijkheden voor uw personeel? Of wilt u bijv. meer weten over het 'Leven lang leren krediet' of instroomarrangementen? Ga naar Leren en Werken Noordoost-Brabant voor onafhankelijk advies.
hans.richters@lerenenwerken.nl

Leren en Werken NOB

Talentencafés

Bent u op zoek naar jong en enthousiast talent? Dan biedt het Talentencafé uitkomst. Dit unieke programma helpt studenten en starters om zich verder te ontwikkelen en te profileren en om in contact te komen met u als mogelijke werkgever. 
j.vanasten@agrifoodcapital.nl

Talentencafés

Talent en Loopbaan NOB

Als werkgever wilt u graag de juiste mensen op de juiste plek. Meedenken over of meedoen met de ontwikkeling van medewerkers, nu en in de toekomst? Weten wat u hierin kunt betekenen? Doe nu inspiratie op bij Talent en Loopbaan Noordoost-Brabant.
h.ketelaar@agrifoodcapital.nl

Talent en Loopbaan NOB
Ik wil op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen binnen Agrifood Capital.

Ik ben ouder dan 16 jaar en ga akkoord om de nieuwsbrief te ontvangen. Voor meer informatie over je rechten, inschrijven en uitschrijven zie onze privacy verklaring.

Gezocht: mensen met een passie voor agrifood!

Noordoost-Brabant is de unieke topregio in AgriFood. Een plek waar aanpakkers, vernieuwers en uitblinkers laten zien wat ze in huis hebben. Hier groeien we sámen door innovaties naar de markt te brengen, bij te dragen aan duurzaamheid, jonge mensen op te leiden en stevig in te zetten op het brede netwerk. Onze projecten – in alle soorten en maten – zijn interessant voor organisaties die actief zijn in de agrifood sector óf daarbuiten.

We zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen of bedrijven die zich aan willen sluiten. Bent u op zoek naar een samenwerking? Of heeft u misschien een springplank voor talent te bieden? Welkom bij AgriFood Capital.

We doen het gewoon. Doet u ook mee?